Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι δεν τους επηρεάζει το κόμμα που σκοπεύει να δημιουργήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ανησυχούν ότι θα τους στερήσει πολύτιμες μονάδες στο στόχο τους για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο με αφορμή την πρόθεση του δεύτερου να ιδρύσει νέο κόμμα. 

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Το Καρφί», υπενθύμισε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποχωρήσει και στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ με σκοπό να κάνει κόμμα, ωστόσο κατέληξε με νόημα ότι τα αποτελέσματα των τότε πράξεων του είναι γνωστά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προφανώς αναφέρεται στην αποχώρηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ το 2012 και τη δημιουργία νέου κόμματος με την ονομασία «Συμφωνία για την Ελλάδα». Το κόμμα αυτό διαλύθηκε το 2014, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του Σαμαρά - Βενιζέλου και προσχώρησε ξανά στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη: «Ο κ. Λοβέρδος δεν είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ούτε είναι η πρώτη φορά που ιδρύει κόμμα. Τα αποτελέσματα εκείνων των επιλογών του είναι γνωστά, αλλά παρόλα αυτά τις επαναλαμβάνει. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει προαναγγείλει την ίδρυση κόμματος του κέντρου, ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να κατέβει στις ευρωεκλογές. Η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι τυχαία καθώς στις πρώτες μετρήσεις για την απήχηση ενός τέτοιου σχηματισμού, ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να αποσπά δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ κυρίως στην Αττική. Στην Χαρίλαου Τρικούπη γνωρίζουν ότι κάθε ψήφος μετράει, καθώς δεν επιθυμούν απλά να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση αλλά να έχουν ένα ισχυρό ποσοστό και μια ασφαλή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Καμία συνεργασία με Κασσελάκη 


Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε κάθε συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει το υπαρξιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα δήλωσε αντίθετος και στις συγκολλήσεις κομμάτων με συνεργασίες κορυφής, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν για συνεργασία με την Νέα Αριστερά μετά τις ευρωεκλογές. 

Σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι προτεραιότητα του είναι η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, ωστόσο αν υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο για την λειτουργία τους, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό. Παράλληλα δήλωσε υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που πρωτοπορεί στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει κομματική πειθαρχία για τη ψήφιση του, υπό το βάρος των αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική του ομάδα.