Ούτε ένα «μπράβο, Στέφανε». Τι σε τρακτέρ ανεβαίνει και ξανανεβαίνει, τι για «χούντα» μιλάει, τι για Αριστερά, ακόμη και για τον Άρη Βελουχιώτη είπε κάποια στιγμή ο Στέφανος (της Ελλάδας) Κασσελάκης, αλλά οΠαύλος Πολάκης τίποτα. Τελικά, ίσως υπάρχει κάποια αλήθεια στα περί «απομάκρυνσης» – αν και στον ΣΥΡΙΖΑ τα φαινόμενα συνήθως απατούν.

Ο Παύλος Πολάκης είχε γεμίσει «μπράβο» τη σελίδα του στο facebook στις αναφορές του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, όπως είπε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ο αψύς Κρητικός τον είχε φέρει στο κόμμα ή ήταν ένα από τα πρόσωπα που μερίμνησαν γι' αυτό. Ήταν και ο μέντοράς του ουσιαστικά.

Τώρα μια ψυχρότητα δείχνει να υπάρχει μεταξύ του «αδιαμεσολάβητου» Στέφανου Κασσελάκη και του «απυρόβλητου» Παύλου Πολάκη –ο προσδιορισμός προκύπτει από το γεγονός ότι εντός ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο ό,τι και να κάνει– με τις διαρροές να προαναγγέλλουν απομάκρυνσή του. Όχι από το κόμμα, αλλά από τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε.

Λένε ότι χαλάει το κεντρώο προφίλ του προέδρου –αν και αυτό είναι μια άλλη συζήτηση αφού ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διαθέτει ακόμη πολιτικό προφίλ με αυτά που λέει και αυτά που κάνει– και ως εκ τούτου βρίσκεται σε απόσταση. Η συμπεριφορά του αψύ Κρητικού προς το παρόν επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές.

Και πάλι όμως στον ΣΥΡΙΖΑ ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Επί Τσίπρα άλλωστε το κλίμα με τον Παύλο Πολάκη ήταν πάντα… τροπικό. Εκεί που είχε λιακάδες και ο πρώην πρόεδρος έπλεκε το εγκώμιο του στενού του συνεργάτη εκεί έπιαναν καταιγίδες εξαιτίας αναρτήσεών του και της στάσης του.

Σε κάθε περίπτωση ένα δεν πρέπει να παραβλέπεται. Ότι ο Παύλος Πολάκης είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Και εντός και εκτός. Ειδικά ως προς τους φανατικούς οπαδούς. Οπότε τα κομμένα «μπράβο» ενδεχομένως να επηρεάζουν περισσότερο τον πρόεδρο…