Τα λεφτόδεντρα καλά κρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μετά από μια καταστροφική μνημονιακή δεκαετία, καθώς ακόμη θεωρούν ότι με την υπερφορολόγηση των αιμοδοτών του δημοσίου, μπορούν να διπλασιαστούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων! Την συγκεκριμένη δήλωση έκανε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KONTRA και στην δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη. Κληθείσα να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με το εάν είναι εφικτός ο διπλασιασμός των μισθών του δημοσίου, η κυρία Σβίγκου δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει, δίχως να υπερφορολογηθούν οι «συνήθεις ύποπτοι», αλλά με την υπερφορολόγηση των εταιρειών.

Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, οι «συνήθεις ύποπτοι» πράγματι πλήρωσαν «το μάρμαρο» και άρα, μάλλον δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται σε τέτοιου είδους εξαγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ρωτήσουμε το ουσιώδες: ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει υπάρξει χρηματιστής στην Goldman Sachs, συμφωνεί με τις συγκεκριμένες προτάσεις; Φαντάζει αδιανόητο να έχει εγκρίνει τέτοιες εισηγήσεις, κάποιος ο οποίος δεν είναι παντελώς άσχετος με την λειτουργία της οικονομίας. Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, προκειμένου να διπλασιαστούν οι μισθοί του δημοσίου τομέα, είναι ξεκάθαρη συνταγή χρεοκοπίας, όπως εκείνες οι πολιτικές που μας έφεραν στην χρεοκοπία της προηγούμενης δεκαετίας.

Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί επ' αυτού ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τέτοιες οικονομικώς αστοιχείωτες προτάσεις, δηλαδή «υπερφορολογούμε τις επιχειρήσεις, για να φτιάξουμε εκ νέου κομματικό ακροατήριο, κι ας πάει στα κομμάτια η οικονομία της χώρας» αποδομούν πρώτα απ' όλα την εικόνα του ως τεχνοκράτη στα οικονομικά. Ο κόσμος έπαθε και έμαθε, δεν «ψαρώνει» πια με τέτοια παραμύθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, δείχνει να μην είναι πρόθυμος να μάθει από τα λάθη του. Αν συνεχίσει έτσι, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχιστεί και η καθοδική του πορεία.

Η δήλωση της Ράνιας Σβίγκου

Νατάσα Γιάμαλη: «Θεωρείτε -μακάρι να το κάνετε, εάν σας δοθεί η ευκαιρία- ότι είναι εφικτός ο διπλασιασμός των μισθών στο δημόσιο;»

Ράνια Σβίγκου: «Προφανώς και είναι εφικτός ο διπλασιασμός των μισθών στο δημόσιο, όπως επίσης είναι εφικτό το να υπάρχουν έσοδα για το κράτος, τα οποία δεν θα είναι από τους συνήθεις υπόπτους. Δηλαδή, αυτούς οι οποίοι έχουν πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια-».

Νατάσα Γιάμαλη: «Το "μάρμαρο"».

Ράνια Σβίγκου: «Σωστά λέτε, "το μάρμαρο". Αλλά όταν αρνείσαι -όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση- να χτυπήσεις την αισχροκέρδεια, να χτυπήσεις τα καρτέλ, να φορολογήσεις τα υπερκέρδη - τα οποία έχουν συσσωρευτεί σε συγκεκριμένες εταιρείες και πολλές εννοείται στην ενέργεια, αλλά όχι μόνο στην ενέργεια, τότε είναι δεδομένο ότι κανένα πρόγραμμα -το οποίο θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα ικανοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία και όλους τους ισχυρούς, που πραγματικά δεν θέλουν να δουν λύσεις, για την καθημερινότητα των πολιτών».

Δείτε το σχετικό βίντεο