Αν κάτι έχει αξία τούτες τις ώρες, που τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας πυκνώνουν, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αραιώνει και παρέχει άφθονο γέλιο, εις επίρρωσιν της παροιμίας που λέει πως δεν γίνεται γάμος δίχως κλάματα, κηδεία χωρίς γέλια.

Είπα γάμος και ακόμη περιμένω τους δαιμόνιους ρεπόρτερ να ανακαλύψουν τα ντοκουμέντα της τελετής, αλλά αντ’ αυτού, που είναι γεγονός μείζονος σημασίας, ασχολούνται με τα ήσσονα, όπως τα κείμενα που έγραφε ο Στέφανος στα νεανικά του χρόνια. Τα ξέθαψαν όλα και μάλιστα την ώρα που ο κύριος πρόεδρος με τη βέρα στο δεξί και τον σύζυγο αγκαζέ δεν έχει αφήσει εκκλησιά και μοναστήρι της ομογένειας που δεν προσκύνησε τις τελευταίες ώρες και τον αναγκάζουν στα διαλείμματα για μπραντς να ξεπετάει κι ένα βιντεάκι με μπινελίκια για τους κομπλεξικούς υπηκόους του.

Οι υπήκοοι-σύντροφοί του, ο ένας μετά τον άλλον, τον εγκαλούν τώρα για όλα αυτά που κόπτονται πως δεν ήξεραν – απορώ βεβαίως γιατί δεν ρώτησαν έστω την Google· ο κύριος Κασσελάκης είναι 35 ετών σήμερα, ήτοι τα έργα και οι ημέρες του ανευρίσκονται με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Μάλλον δεν δικαιούνται ούτε να ομιλούν ούτε να πέφτουν από τα σύννεφα με τόση καλοκαιρία. Το αριστερόμετρο που έχουν βγάλει και μετρούν την αριστεροσύνη του προέδρου, προτείνω να το ξαναβάλουν στο συρτάρι – εκεί που το είχαν αφήσει όταν έκαναν το σάλτο και κυβέρνησαν cheek to cheek με τον Καμμένο και είχαν πάθει ανοσμία και αχρωματοψία για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Και όσοι διατείνονται τώρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ, αλλά εσχάτως πάει να το γυρίσει στο... καλαματιανό, θυμίζω ότι πάντα καλαματιανά και τσιφτετέλια χόρευε με ζουρνάδες και νταούλια…