Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αναφορικά με την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας -κατιφής- έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα, περί της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος.

Το ενδιαφέρον ήταν στην ερώτηση του Γιώργου Κακούση, εάν θα πρέπει να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος, σχεδόν σε κατατονική φάση -και με μεγάλες παύσεις- κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει μια πρωτοβουλία, να κάνει οτιδήποτε για να μην κατρακυλήσει η αριστερά περαιτέρω. «Μια ωράια ατμόσφαιρα», είναι εκεί στην Κουμουνδούρου.  

Η δήλωση Βαρεμένου

Γιώργος Κακούσης: «Κύριε Βαρεμένε, εγώ θα σας το ρωτήσω, όπως θέλω να το ρωτήσω: είναι η ώρα να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ;» 

Γιώργος Βαρεμένος: «(σ.σ. κατόπιν παύσεως 4") Κοιτάξτε... Αν είναι η ώρα.. (σ.σ. 3" παύση) Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας ήταν συνεκτικός ιστός στον ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό αποδείχτηκε με τον χειρότερο -ενδεχομένως- τρόπο».

Γιώργος Κακούσης: «Τώρα τι γίνεται;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Τώρα τι γίνεται; Δεν μπορώ να πω εγώ στον Τσίπρα τι να κάνει, σας το είπα προηγούμενος (sic). Αν είναι να κάνει κάτι, ας το κάνει».

Γιώργος Κακούσης: «Μάλιστα. Νομίζω ότι είσαστε το πρώτο στέλεχος που απευθύνεστε στον Αλέξη Τσίπρα και του λέει "κοίταξε να δεις" - αν το καταλαβαίνω καλά - "βγες ξανά μπροστά"; "Πάρε πρωτοβουλία;"».

Γιώργος Βαρεμένος: «Εγώ είπα, αν μπορούσε -IF που λένε και οι...»

Γιώργος Κακούσης: «If, then;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Αν μπορούσε, να κάνει οτιδήποτε για να μην κατρακυλήσει περαιτέρω ο χώρος».