Σε αυτή τη δήλωση προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη. Η συζήτηση αφορούσε την ομοβροντία αναρτήσεων και δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την κλιμακούμενη πολεμική που υπάρχει στο εσωτερικό, η οποία όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει σε διάσπαση. Ερωτηθείσα για την ανάρτηση του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Μάρκο Χατζησάββα, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Ραγκούση και της Έφης Αχτσιόγλου, η Πέτη Πέρκα τόνισε ότι πρέπει να βγει δημοσίως και να καταδικάσει τις επιθέσεις, από όλες τις πλευρές.

 Το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι ο νέος τους πρόεδρος είναι γνήσιος εκφραστής του «πολακισμού», καθώς είναι αρκετά πιο αυταρχικός από τον Αλέξη Τσίπρα, δίχως να προσπαθεί καθόλου να το κρύψει. Δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη όπως «τις εκλογές εγώ τις κέρδισα» και «Δεν έχω την ανάγκη να πάρω την άδεια κανενός, από οποιοδήποτε όργανο, από τη στιγμή που ήταν εναντίον μου, για να κερδίσω την ηγεσία του κόμματος», καταμαρτυρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προβεί σε τέτοιου είδους καταδίκη. Ενδεχομένως μάλιστα να πει στα στελέχη των συνιστωσών «και λίγα σας είπαν».

Η δήλωση της Πέρκα

Βασίλης Σκουρής: «Θα ξανακάνω την ερώτηση για τον κύριο Χατζησάββα. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να υπάρχει επίσημη αποδοκιμασία, ή όχι;»

Σωτήρης Ξενάκης: «Επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να το ξέρουν έγραψε σε ανάρτηση: "Γιάννη Ραγκούση, βλέπω ότι οι μπαταρίες σου είναι στο 100%. Δεν δίνεις λίγο και σε εκείνη τη συντρόφισσα που δεν έχει ενέργεια; Ξέρεις, την κουρασμένη". Εννοώντας προφανώς την κυρία Αχτσιόγλου, που είχε πει ότι δεν έχει ενέργεια όταν της είχε προταθεί να αναλάβει κάποια θέση».

Πέτη Πέρκα: «Χρειάζεται μια παρέμβαση του προέδρου -έστω και την ύστατη στιγμή- η οποία θα αποδοκιμάζει όλα αυτά που γράφονται, συνολικά. Αντί να λέει "δεν λογοδοτώ στα όργανα", ας λέει ό,τι θέλει. Όμως, πρέπει να βγει και να καταδικάσει όλο αυτό που γίνεται. Αυτό μας οδηγεί στην διάλυση. Εδώ πια δεν μπαίνει θέμα πλειοψηφίας-μειοψηφίας. Διαλύεται ένα κόμμα. Διαλύεται η βάση του. Η οποία είναι αυτοί οι άνθρωποι που κολλάν' τις αφίσες, που κάνουν τις εκλογές, κρατάν' τις οργανώσεις, απογοητεύονται. Δεν είναι δυνατόν να μην το βλέπουμε αυτό. Εμένα αυτό με απασχολεί αυτή τη στιγμή».

Βασίλης Σκουρής: «Διαλύεται ένα κόμμα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλά ρεπορτάζ, που λένε ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις ενδέχεται να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι δεύτερο κόμμα. Σας απασχολεί αυτό; Μπορείτε δηλαδή να φανταστείτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρίτο - ένα αντίστροφο 2012;»

Πέτη Πέρκα: «Τρίτο, ναι. Κοιτάξτε, μετά από τις στρατηγικές ήττες που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα, οι οποίες πραγματικά μας έχουν πληγώσει και ίσως από εκεί να ξεκινάει το κακό, τα περιμένουμε όλα (...) για να σταματήσει αυτή η διαλυτική ανθρωποφαγία, είπα δυο πράγματα: πρώτον να συγκληθούν τα όργανα και να γίνεται συντεταγμένα η πολιτική συζήτηση και δεύτερον να σταματήσει η ανθρωποφαγία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».