Μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, καθώς πλέον η κόντρα παίρνει διαστάσεις που φτάνουν μέχρι και την πληροφορία από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει στα σκαριά σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος, έστειλε η Δώρα Αυγέρη, κάνοντας λόγο για υπονόμευση που δεν θα περάσει. Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του, και αυτή η βάση -ούτε μήνας δεν έχει περάσει- έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις της στον ρ/στ Talk Radio είπε ότι «αυτό που αμφισβητείται εδώ και 25 ημέρες δεν είναι η ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Αμφισβητείται η ίδια η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση. Αυτό ακριβώς είναι που αμφισβητείται από ορισμένους κύκλους -αν μπορώ να το πω έτσι- και από όσους έχουν συνηθίσει τους εαυτούς τους σε ρόλο ιδιοκτήτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όσοι δεν κατάλαβαν γιατί έχουμε νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατάλαβαν προφανώς ούτε ποια ήταν η αιτία της ήττας σε μεγάλο βαθμό», είπε. Σχολίασε πως «η υπονόμευση δεν είναι κάτι καινούργιο». «Αυτό που είναι καινούργιο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η υπονόμευση. Η υπονόμευση του κόμματος και της ελπίδας των Ελλήνων να έχουν μια διαφορετική πρόταση αλλαγής δεν θα περάσει», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα γράφτηκαν για την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι έχει αλλάξει από τότε που ήταν 24 ετών, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ουσιαστικά ότι οι άνθρωποι αλλάζουν και το καλό είναι να αλλάζουν προς το καλύτερο. Η περίπτωσή του είναι ένα θετικό παράδειγμα αυτής της αλλαγής νομίζω: να είσαι ένας άνθρωπος που στα 19 του έχεις άλλη πληροφόρηση, έχεις μεγαλώσει μακριά από την πατρίδα σου με μονομερή πρόσληψη ειδήσεων για μια χώρα που την παρουσίαζαν ως μια χώρα βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων και λοιπά, και να έρχεσαι στα 35 σου και να γίνεσαι καλύτερος, αποδεχόμενος στην ουσία αυτό που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας από το 2015-2019 -παρ' όλο που και τότε τον υπονόμευαν».