Σε αυτή την -πρωτοφανούς αλαζονείας- δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM της Νέας Υόρκης. Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκάθαρα δήλωσε ότι μπορεί να διαγράφει όποιον θέλει, όποτε θέλει, ακριβώς επειδή το θέλει και δίχως να πάρει την άδεια κανενός, επειδή δεν τον στήριξαν στην κούρσα διαδοχής!

Είναι πολύ πιθανό να πίστεψε ότι τον εξέλεξαν για αυτοκράτορα, παρά για πρόεδρο κόμματος, του οποίου η λειτουργία διέπεται από -τους όποιους- κανόνες και καταστατικό. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας στο απόγειο της δύναμής του, στο μακρινό πια 2016, όταν ψήφησαν εναντίον της εισήγησής του, προσπάθησε να κρατήσει μια κάποια επίφαση δημοκρατικότητας, εισηγούμενος να επαναληφθεί η ψηφοφορία. Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν επέλεξε ούτε καν αυτόν τον «δημοκρατικό φερετζέ», περνώντας στο «αποφασίσωμεν και διατάσσομεν». Όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις θα είναι οπωσδήποτε ραγδαίες, με τη διάσπαση να είναι θέμα ημερών, ίσως ούτε καν εβδομάδας.

Η δήλωση Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: «Ακούστε: εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, όποιος θέλει να με βρίζει εμένα προσωπικά. Γιατί εγώ ήρθα κινηματικά στο κόμμα, έτσι κέρδισα, ανήκω στην κοινωνία και στα μέλη του κόμματος. Δεν έχω ανάγκη να πάρω την άδεια κανενός, από οποιοδήποτε όργανο, από τη στιγμή που ήταν εναντίον μου για να κερδίσω την ηγεσία του κόμματος και τώρα παραμένουν μερικοί απ' αυτούς εναντίον μου. Εγώ ανήκω στα μέλη του κόμματος».