Η καρδιά του Στέφανου Κασσελάκη είναι μοιρασμένη. Όχι, μην πάει ο νους σας σε άλλα πράγματα, νιόπαντρος άνθρωπος· για άλλο θέμα ρωτήθηκε και απάντησε με αυτόν τον τρόπο. Για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, την απάντηση του Ισραήλ και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Δεν ξέρω τι να σας πω», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ομογένειας Cosmos, «αυτό που κάνει το Ισραήλ με τη Χαμάς θα πάρει χρόνια να υλοποιηθεί» και πρόσθεσε πως προέχει η προστασία των αμάχων για να καταλήξει: «Η Ελλάδα πρέπει να παίξει ρόλο σε αυτό. Είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό, ανεξάρτητα αν μας κατηγορούν (σ.σ.: τον ΣΥΡΙΖΑ) ότι εμείς φέραμε στη χώρα το μεταναστευτικό το 2015 και τέτοιες κοτσάνες...»

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του δεύτερου κόμματος και ως εκ τούτου αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας για ένα θέμα διεθνούς αλλά και εθνικής σημασίας.

Ίσως η αρχική αναφορά του, δηλαδή ότι «δεν ξέρω τι να σας πω» να ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πει. Το συνέχισε όμως δείχνοντας παντελή άγνοια και κυρίως αδυναμία να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που, αν μη τι άλλο, ταλανίζει τον κόσμο εδώ και 16 ημέρες. Αν όπως έχει δηλώσει «μαθαίνει» γρήγορα, θα μπορούσε να αποστηθίσει κάτι από αυτά που λέει το κόμμα για να έχει τουλάχιστον μια θέση.

Βέβαια και στη συνέντευξη που έδωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» δεν τα πήγε καλύτερα αφού στην ερώτηση «ποια η γνώμη σας για τα διαμειβόμενα της εκατέρωθεν αιματοχυσίας Ισραήλ - Παλαιστίνης;» η απάντηση ήταν η εξής:

«Δύσκολη κατάσταση, ένα χρόνιο πρόβλημα στη Μέση Ανατολή. Δεν λύνεις πιθανά εγκλήματα πολέμου με άλλα εγκλήματα πολέμου. Δεν πιστεύω ότι η Χαμάς εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Να μην υπάρξει παραπάνω κλιμάκωση, να επιστρέψουμε στις αποφάσεις του ΟΗΕ για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια βιώσιμη λύση για δύο κράτη, είναι ο μόνος τρόπος».

Και η κατάληξη ακόμη καλύτερη: «Για τα υπόλοιπα θα μιλήσω μέσω των επίσημων θέσεων του κόμματος». Λογικά, όταν γυρίσει από τις ΗΠΑ και μάθει τις θέσεις του κόμματος…