Όταν κάνεις μια δήλωση και πάει θεόστραβα, όλα λάθος, αρχίζει το κράξιμο και η καζούρα, ποτέ δεν κάνεις μια επανορθωτική. Ποτέ. Είναι νόμος πως η δεύτερη θα πάει χειρότερα από την πρώτη. Ναι, για τον Στέφανο Κασσελάκη γράφω, νέος κι άμαθος είναι, σκέφτηκα να τον βοηθήσω με μερικά tips. Αγαπητέ πρόεδρε, είπατε ότι θέλετε με τον κύριο Τάιλερ να επεκταθείτε ως οικογένεια, να παραγγείλετε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία, να αφήσετε στον μάταιο τούτο κόσμο το DNA σας και άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως. Μέχρι και οι βουλευτές σας το σχολίασαν αρνητικά και δεν είναι το μόνο αρνητικό που σας προσάπτει η πολιτική σας οικογένεια, αλλά εγώ δεν θέλω να υπεισέλθω σε ενδοοικογενειακά ζητήματα.

Η «επανορθωτική»

Την επανορθωτική τι τη θέλατε; Λάθος μεγάλο να γράψετε ότι θέλετε αγόρια γιατί δεν ξέρετε πώς λειτουργούν τα κορίτσια. Κατ’ αρχάς είστε πρόεδρος και πρέπει να έχετε τον αέρα παντογνώστη κι ας είναι ο αέρας σας κοπανιστός, δεύτερον ουδείς γνωρίζει επαρκώς τη λειτουργία των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, διότι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με εγχειρίδιο χρήσης, καθημερινός αγώνας είναι και ενίοτε δεν φτάνει ζωή ολόκληρη για να συνεννοηθούμε στα απολύτως απαραίτητα.

Και για να μη μακρηγορώ, με όλο το θάρρος της αδιαμεσολάβητης σχέσης που έχουμε αναπτύξει, σας συμβουλεύω να αρκείστε στις αρχικές δηλώσεις, είναι τόσο ιλιγγιώδης η ταχύτητα που η μία είδηση επικαλύπτεται από μια άλλη, οπότε και μια κοτσάνα να πείτε, γρήγορα θα ξεχαστεί – δεν χρειάζεται να πείτε και μια δεύτερη. Ύστερα υπάρχει πάντα η ασφάλεια των θεμάτων για τον καιρό ή τα ζώδια. Εδώ να σημειώσω πως σας θαύμασα για τη γενναία αυτοκριτική και την παραδοχή σας ότι το τρωτό σημείο σας είναι πως είστε Κριός με ωροσκόπο Υδροχόο, μου δώσατε θάρρος να ομολογήσω σε παγκόσμια αποκλειστικότητα πως είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Παρθένο – μη σου τύχει δηλαδή…