Ποιος βουλευτής ειναι ο κυρίαρχος του Twitter στον Βόρειο Τομέα

by MANIFESTO

Την ανάλυση της Α’ Αθηνών ακολουθεί η ανάλυση του Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου και εδώ έχει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις να δούμε την…απόδοση των βουλευτών στα social media. Η ανάλυση που ακολουθεί έγινε με βάσει τα profiles των βουλευτών όλων των κομμάτων του Βόρειου Τομέα τους τελευταίους 3 μήνες και αφορά τους έξι πρώτους.

του Παύλου Παυλίδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έχει τους περισσότερους followers (256k), ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (105k) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (61k). Ο Άδωνις Γεωργιάδης “τουιτάρει” πιο συχνά από όλους με 2.300 tweets το τελευταίο τρίμηνο. Ακολουθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος με 477 tweets και ο Κώστας Ζαχαριάδης με 252 tweets.

Τα περισσότερα likes στα tweets του τα έχει συγκεντρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον αριθμό να ξεπερνάει τα 191.000,  στη δεύτερη θέση  ακολουθεί η Νίκη Κεραμέως με 17.000,  ενώ τρίτοι είναι οι Κώστας Ζαχαριάδης και Γιώργος Κατρούγκαλος με 10.000.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 8.000 likes σε μικρό αριθμό tweets, μόλις 40. Δηλαδή 206 likes κατά μέσο όρο ανά tweet.  Αρκετά κοντά η Νίκη Κεραμέως με 17.000 likes μόλις σε 89 tweets. Δηλαδή, περίπου 194 likes κατά μέσο όρο ανά tweet, που σημαίνει πως αν οι αναρτήσεις τους ήταν συχνότερες  οι επιδόσεις τους σε likes θα ήταν πολλαπλάσιες.

Όσον αφορά στα tweets με φωτογραφία, το δημοφιλέστερο tweet το έχει κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ το top 5 συμπληρώνεται με 1 tweet του Κωστή Χατζηδάκη.

Τα top 5 tweets χωρίς φωτογραφία είναι πάλι υπόθεση Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς πάλι με 4 από τα 5 να είναι δικά του, ενώ ένα είναι του Ανδρέα Λοβέρδου.

Τέλος μετά από αυτήν την επιφανειακή ανάλυση είναι εμφανές ότι, ο Άδωνις Γεωργιάδης κυριαρχεί στο Twitter στον Βόρειο Τομέα, χωρίς να μπορεί να απειληθεί από τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα