Αποτέλεσμα μιας πολύ τιμητικής πρότασης που θα της δώσει την ευκαιρία να ασχοληθεί με σοβαρά κοινωνικά θέματα στο ευρωκοινοβούλιο είναι η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη της στον Νίκο Χατζηνικολάου προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο κοινωνικό προφίλ της. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απάντησε θετικά στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η Ελεονώρα Μελέτη είπε ότι θέλει μέσω των αρμοδιοτήτων της να επικεντρωθεί σε ζητήματα που έχει αναδείξει και μέσα από τις εκπομπές της. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις ικανότητες που έχει να ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα ενός ευρωβουλευτή, απάντησε: «Έχω σίγουρα την κοινωνική σπονδυλική στήλη, η οποία διέπεται από πολύ συναίσθημα, πολλή ενσυναίσθηση, πολλή κατανόηση και θεωρώ ταυτόχρονα ότι έχω και κάποιες άλλες κοινωνικές ικανότητες οι οποίες συνδυαστικά μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα. Έχω συγκεκριμένη ατζέντα με την οποία θέλω να καταπιαστώ και θέλω να επικεντρωθώ σε αυτήν». 

«Θα στοχεύσω σε επιτροπές που είναι πολύ συγκεκριμένες που επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη θέση της γυναίκας, στην αντιμετώπιση της βίας, στα παιδιά και στον εργασιακό χώρο. Έχω γνώση, έχω κατάρτιση. Όλα αυτά τα κοινωνικά ζητήματα και είμαι 100% σίγουρη ότι τα γνωρίζω και μπορώ να τα διαχειριστώ και έχω και την κατάρτιση για τον κόσμο που δεν το γνωρίζει αυτό» πρόσθεσε. 

Η απάντηση στον Βελόπουλο για την κάνναβη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε κατηγορήσει την Ελεονώρα Μελέτη ότι κάπνιζε κάνναβη on camera σε εκπομπή της. Η Ελεονώρα Μελέτη εξήγησε πως επρόκειτο για ένα μικρό απόσπασμα μιας εκπομπής που ήταν αφιερωμένη στο κατά πόσον η αποποινικοποίηση της κάνναβης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εγκληματικότητας σε μια χώρα. «Ήταν ένα καθαρά βιωματικό ρεπορτάζ» είπε, το οποίο έγινε στην Ολλανδία και εκθειάστηκε από το κοινό ως κάτι πρωτοποριακό. 

Τέλος, ερωτώμενη για το αν είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είπε ότι θα ψήφιζε «ναι» με κλειστά μάτια.