Η Ελεονώρα Μελέτη έκανε σήμερα, Κυριακή, μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία μίλησε ακόμα πιο ανοιχτά για τη συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη. Μάλιστα μιλά για την οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε από τους διάφορους «ευαίσθητους» της Αριστεράς, μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με τη Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία της και έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο περιγράφει τις δυσκολίες που έχει υποστεί. Όπως εξηγεί, πριν από μερικά χρόνια διαγνώστηκε θύμα ψυχολογικής κακοποίησης, γεγονός που την έκανε να στραφεί σε βοήθεια από ειδικούς: «Πριν από 15 -16 χρόνια, διαγνώστηκα ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής και ψυχολογικής κακοποίησης, μέσω λεκτικής και συναισθηματικής βίας, εξαιτίας του συστηματικού διασυρμού της προσωπικότητάς μου. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, επώδυνης θεραπείας, πείσμα και πίστη για να μπορέσω να χτίσω ψυχική ανθεκτικότητα και να πιστέψω και πάλι στον εαυτό μου», γράφει.

Στη συνέχεια, προσθέτει πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται», καθώς δέχεται εδώ και κάποιες ώρες προσβλητικά μηνύματα στα social media. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ίδια: «Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι από τα μίντια. Η παθογένεια εντοπίζεται στα κοινωνικά δίκτυα. Δέχομαι εδώ και λίγες μέρες χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου για την Ευρωβουλή. Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα και δεκάδες άλλους σεξιστικούς και κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο και δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις». Πράγματι η Ελεονώρα Μελέτη τις τελευταίες ημέρες δέχεται σωρεία ύβρεων και τοξικών επιθέσεων και μάλιστα οργανωμένα από οπαδούς αριστερών κομμάτων στο instagram της επειδή «τόλμησε» να βάλει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή και μάλιστα με ένα κόμμα που δεν συμφωνούν τα χυδαία τρολ του Διαδικτύου.

Είμαι εδώ, όρθια


Ωστόσο, η ίδια τονίζει ότι, παρά τις στοχευμένες επιθέσεις, δεν το βάζει κάτω, αναφέροντας ότι είναι εδώ, όρθια και δυνατή για να παλέψει με το τέρας της κακοποίησης. Σύμφωνα με την ίδια, «Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι από τα μίντια. Η παθογένεια εντοπίζεται στα κοινωνικά δίκτυα. Δέχομαι εδώ και λίγες μέρες χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου για την Ευρωβουλή. Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα και δεκάδες άλλους σεξιστικούς και κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο και δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το τέρας της βίας, του μίσους, της κακοποίησης και της χυδαίας κοινωνικής αθλιότητας, είναι ένας από τους λόγους που με έσπρωξε χρόνια τώρα να ασχοληθώ με τα κοινωνικά ζητήματα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μου μέσα από εκπομπές που σήμερα εργαλειοποιούνται ενώ κάποτε εκθειάζονταν, μέσα από βιβλία που έγιναν best seller, μέσα από τη συμμετοχή μου σε οργανωμένες δράσεις χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, και τώρα διεκδικώντας να το κάνω και μέσα από πιο επίσημους φορείς όπως η Ευρωβουλή. Ως θύμα κακοποίησης, και μάλιστα σε κοινή θέα, με κακοποιητές τόσο αυτούς που επιτίθενται όσο κι εκείνους που το διασκεδάζουν, αλλά κυρίως ως γυναίκα που κατάφερε να βγει από αυτό αλώβητη και πιο δυνατή, δυναμική, ανθεκτική, αποφασιστική και άκεραιη, δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Είμαι εδώ, όρθια, υγιής, με εκείνους που με ξέρουν να με στηρίζουν και να μου δίνουν δύναμη, να προχωρήσω παρακάτω βλέποντας μόνο τον στόχο. Το τέρας αυτό, ένα ερμαφρόδιτο αρρωστημένης πατριαρχίας αλλά και εσωτερικευμένου μισογυνισμού (δυστυχώς κακοποιητές στην προκειμένη είναι κι άντρες και γυναίκες) εγώ το κοιτάω στα μάτια, κι είναι το ίδιο που δεν θα σταματήσω ποτέ, με κάθε ευκαιρία να πολεμάω, από όποιο ποσοστό και με όποιο μέσο».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)