Οσοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αντιληφθεί –ακόμη– το μήνυμα της κάλπης, ας φροντίσουν τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουν το αποτέλεσμα: δεν αρέσουν! Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων, απονέμοντας τον τίτλο του θριαμβευτή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ταυτόχρονα αποδοκίμασε μεθοδεύσεις και πρακτικές που θα γυρνούσαν την Ελλάδα πίσω και θα την καθιστούσαν δέσμια ενός παρελθόντος όπου το κυρίαρχο στοιχείο του ήταν οι παρακρατικοί μηχανισμοί.

Η εικόνα των τελευταίων εβδομάδων ήταν δηλωτική των προθέσεών τους: η πάση θυσία η εξόντωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με κατασκευή υποθέσεων αντίστοιχης της σκευωρίας Novartis. Μέχρι και κυβέρνηση ειδικού σκοπού σχεδίαζαν προκειμένου να εμφανίσουν τον ίδιο και τους συνεργάτες του εγκεφάλους ενός αναπόδεικτου σχεδίου παρακολουθήσεων.

Εως και... Παπαγγελόπουλος ντύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να επιτύχει το σκοπό του. Αλλά πήρε την απάντηση και μάλιστα κατά τρόπο που δεν επιδέχεται καμίας ερμηνείας πλην μίας: Αφήστε μας ήσυχους! Σας δοκιμάσαμε, σας μάθαμε, σας βαρεθήκαμε, τελειώσατε!

Διότι, πολύ απλά, οι πολίτες έπαθαν, έμαθαν και δεν ήθελαν να ξαναζήσουν μια τρίτη φορά ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελαν να ξαναδούν λαϊκά δικαστήρια και κυνηγούς μαγισσών. Και το έδειξαν με εμφατικό τρόπο, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση όχι μόνο στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σ’
ένα ολόκληρο σύστημα που ήταν έτοιμο να ξαναστήσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης στα πρότυπα της αλήστου μνήμης περιόδου 2015- 2019.

Οι Ελληνες επέλεξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντί κυβέρνηση εισαγγελέων. Οσοι αρνούνται την πραγματικότητα, οι ερχόμενες εκλογές θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξουν... λογισμικό.