Από σήμερα ο «Θρίαμβος» θα γράφεται με το όνομα... «Μητσοτάκης»! Διότι πέραν της μεγάλης νίκης που επέφερε τη συντριβή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία έχει μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ηγεσία αντάξια της ιστορίας της.

Το χθεσινό αποτέλεσμα κλείνει οριστικά και αμετάκλητα έναν κύκλο λαϊκισμού και τοξικότητας, μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας απαξιώθηκε το πολιτικό σύστημα και οι θεσμοί. Τηρουμένων των αναλογιών, πρόκειται για μια ιστορική νίκη αντίστοιχη εκείνης του 1974.Τότε η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας σφράγισε με την ψήφο του ελληνικού λαού την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και των θεσμών ανοίγοντας τον δρόμο για την Ευρώπη. Σήμερα η νίκη της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για το άλμα που χρειάζεται η Ελλάδα.

Η ψήφος του ελληνικού λαού, πέραν της εμπιστοσύνης που δείχνει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών με ζητούμενο μια αυτοδύναμη και δυνατή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Επί της ουσίας οι πολίτες αναγνώρισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ηγέτη που θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών του.Και το έπραξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθιστώντας τον κυρίαρχο σ’ ένα νέο πολιτικό σκηνικό όπου οι δυνάμεις του Κέντρου και της δημοκρατικής Δεξιάς αποκτούν δεσπόζουσα θέση στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρότερος Ευρωπαίος ηγέτης σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της όπου η Ελλάδα θα έχει ρόλο και λόγο.