χαστούκι (το) 1. βίαιη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας «δεν πίστευε ότι ο Γιώργος την απατά μέχρι που έφαγε χαστούκι » 2. η απότομη προσγείωση «η πτήση μας ήταν πάρα πολύ καλή εκτός από το τέλος της, στο οποίο φάγαμε χαστούκι» 3. εκλογικό αποτέλεσμα «περίμενα νίκη της Νέας της Δημοκρατίας και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ομολογώ ότι τέτοιο χαστούκι δεν το περίμενα».

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ταυτοχρόνως ένα χειροκρότημα στον Κυριάκο τον Μητσοτάκη και τη Νέα τη Δημοκρατία και ένα χαστούκι σε όλα όσα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: την τοξικότητα, την εχθροπάθεια, το μίσος, την αρπακόλα, την έπαρση, τον εφηβικό συναισθηματισμό, την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας. Ηταν η απόδειξη ότι (και χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ και των περιπετειών στις οποίες έβαλε τη χώρα κατά τη διάρκεια της Πρώτης Φοράς Αριστεράς) οι πολίτες έχουν πάθει και έχουν μάθει. Οτι έχουν ωριμάσει και καταλαβαίνουν ότι οι περιπέτειες είναι ωραίες όταν τις βλέπεις στο σινεμά και την τηλεόραση, αλλά καθόλυ καλές όταν τις ζεις. Ηταν η επιβεβαίωση του ότι οι άνθρωποι θέλουν ασφάλεια και ότι η μόνη περίπτωση να πέσουν στην αγκαλιά των συντρόφων είναι όταν κανείς δεν μπορεί να τους την προσφέρει ή έστω να τους την υποσχεθεί. Γιατί, σε αντίθεση με τους συντρόφους, οι πολίτες έχουν να χάσουν από την απουσία της κανονικότητας. 

Πρακτικές αγωνίες 

Εκτός από τους συντρόφους, το αποτέλεσμα είναι και ένα καλό μάθημα για όσους ενώ δημοσιολογούν ασύστολα αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν εκείνους που δεν έχουν λυμένα όλα τους τα προβλήματα και οι αγωνίες τους είναι πολύ πιο πρακτικές. Αυτούς δηλαδή που δεν τους απασχολεί το χρώμα των κεραμιδιών γιατί ακόμα δεν έχουν σπίτι. 

Ικανοί να πιστέψουν σε όλα 

Στην αρχή γέλασα με τις απειλές για μηνύσεις της συντρόφισσας Πόπης σε όσους έκαναν πλάκα καλώντας τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψουν το όνομα του συντρόφου Κατρούγκαλου από το ψηφοδέλτιο. Μετά όμως κατάλαβα ότι η συντρόφισσα έχει ένα κάποιο δίκιο. Ανθρωπος που εν έτει 2023 πιστεύει στον σοσιαλισμό μπορεί να πιστέψει το οτιδήποτε.

Στον καθρέφτη 

Τελικά, είχαν δίκιο οι σύντροφοι της Πρώτης Φοράς Αριστεράς που προέβλεπαν απόπειρα νοθείας στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση. Μόνο που φαίνεται πως η πρόβλεψη έγινε κοιτώντας στον καθρέφτη καθώς ενώ όντως συνελήφθη κάποιος με την κατηγορία της προσπάθειας εξαγοράς των ψήφων, αυτός τελικά ήταν ένας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.