Xαμπαριάζω 1. πληροφορούμαι μια είδηση και καταλαβαίνω τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί «Αλέξη, χαμπάριασες τι έγινε την Κυριακή;» 2. πληροφορία ή είδηση την οποία κανείς είναι απαραίτητο να επεξαργαστεί και να καταλάβει ώστε να διορθωθεί «άλλοι θα είχαν καταλάβει κάτι μετά από τέτοιο εκλογικό χαστούκι, αλλά οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν χαμπαριάζουν»

Οπως φαίνεται από τις πρώτες ώρες μετά τη συντριβή, οι σύντροφοι του
ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή των εκλογών. Συνεχίζουν λοιπόν απτόητοι στον ίδιο δρόμο της εχθροπάθειας και της μιζέριας, σαν να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Βλέπετε, οι σύντροφοι δεν υπήρξαν εχθροπαθείς και μίζεροι στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης στρατηγικής.

Το να φτάσουν στο σημείο να συκοφαντούν μέχρι και την ίδια τη χώρα, την οποία ισχυρίζονται ότι θέλουν να κυβερνήσουν, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου σχεδιασμού ο οποίος μπορεί να αναθεωρηθεί και να αλλάξει.

Η τοξικότητα δεν είναι επιλογή για τους συντρόφους. Η τοξικότητα είναι η φύση τους. Δεν είναι τοξικοί επειδή το διάλεξαν, είναι τοξικοί επειδή δεν μπορούν να είναι τίποτα άλλο. Και λίγα πράγματα είναι τόσο δύσκολα όσο το να αναγνωρίσεις ότι το λάθος δεν είναι σ’
αυτά που έκανες, αλλά είναι κυρίως σ’ αυτό που είσαι.

Αρχηγός υπό διάλυση

Είναι λογικό να μη θέτει κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέμα αρχηγού. Δεν είναι μόνο επειδή το επίπεδο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τόσο χαμηλό ώστε να μην έχουν κανέναν καλύτερο από τον σύντροφο μπρόεδρο Αλέξη, είναι και επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να υποστεί οικειοθελώς την ταπείνωση της διάλυσης.

Εκλογικά ποσοστά για τα... πανηγύρια

Αφού πανηγύρισε σαν να εξελέγη πρωθυπουργός, ο σύντροφος Ανδρουλάκης
πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσει ότι το ποσοστό του (το οποίο είναι κάτω από
το όριο του 12% που ο ίδιος είχε θέσει) θα ήταν επιτυχία αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτανε
στο 27% με 30%. Αλλά έχοντας χάσει 10 μονάδες, το να πάρει το ΠΑΣΟΚ
μόνο τις 3 δεν είναι και για πανηγύρια.

Πειραματισμοί

Δεν καταλαβαίνω γιατί προκαλούν εντύπωση τα ποσοστά των συμπολιτών που
ζουν στο εξωτερικό και ψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 (από περίπου 10%). Εμένα
αυτό που μου φαίνεται εντυπωσιακό είναι το ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν τα συγκεκριμένα κόμματα ενώ εξακολουθούν να ζουν στην Ελλάδα. Το πρώτο είναι σαν να πειραματίζεσαι ενώ το δεύτερο είναι σαν να θέλεις να γίνεις το πειραματόζωο.