σκράπας (ο)

  1. αυτός που δεν μπορεί να μάθει τίποτα, που δεν παίρνει τα γράμματα «μπορείς να μου εξηγήσεις πώς ένας τέτοιος σκράπας πήρε πτυχίο από πανεπιστήμιο;»
  2. πολιτικός ηγέτης «ό,τι και να λέτε, ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι σκράπας μεγάλου βεληνεκούς»

Ενα από τα πολλά που απολαμβάνω στον μπρόεδρο Τσίπρα είναι η δυνατότητά του να εκπλήσσει. Εκεί που λες ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα χειρότερο, εκεί που υποθέτεις ότι οι απανωτές γκάφες του θα τον έχουν κάνει λιγότερο αρπακολλατζή, έρχεται και σου αποδεικνύει ότι τίποτε απ’ αυτά που λες ή υποθέτεις δεν ισχύει για αυτόν.

Ετσι, στο συνέδριο του «Βήματος» για την Αθήνα, ο ηγέτης της Κουφονικολάκου, μιλώντας για το καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέει Ελλάδα-Κύπρο, το περιέγραψε ως τηλεπικοινωνιακό. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν επρόκειτο για κάποιο στιγμιαίο μπέρδεμα αλλά για τη γνωστή ασχετοσύνη του, το έκανε δύο φορές.

Και επειδή η κάθε τούρτα θέλει και ένα κερασάκι, οι παρατρεχάμενοι του μπροέδρου, στο βίντεο που ανέβασαν στο κανάλι της ΕΛΑΣ στο YouTube, έκοψαν το λάθος στο μοντάζ, λες και είναι οι μόνοι που είχαν το βίντεο.

Και μάλιστα, για να δείξουν ότι είναι άξιοι ακόλουθοι του μπροέδρου, έκοψαν μόνο την πρώτη πατάτα. Την άλλη, φαίνεται, δεν την κατάλαβαν ούτε αυτοί.

Πριν πεινάσει…

Πολύ καλά έκανε ο σύντροφος πρόεδρος Ανδρουλάκης και μίλησε για την τραγική κατάσταση των πεζοδρομίων στην Αθήνα.

Καταλαβαίνει ο άνθρωπος ότι η καρέκλα του δεν είναι και η πιο σταθερή που υπάρχει και στρέφεται εναντίον του βασικού Ιζνογκούντ του από τώρα, πριν γίνουν οι εκλογές και είναι πολύ αργά.

Αρη, ελπίζω ειλικρινά να έχεις δίκιο

«Η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, η οποία είχε σαφώς φιλολαϊκό χαρακτήρα, δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη», είπε —με τα δικά του ελληνικά· υπήρξε, άλλωστε, και υπουργός Παιδείας της εν λόγω κυβέρνησης— ο σύντροφος Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Και ειλικρινά ελπίζω να έχει δίκιο. Δεν είμαστε για νέες χρεοκοπίες.

Εχουν το μάνιουαλ

Δεν καταλαβαίνω την ορολογία «σκάνδαλο» για την υπόθεση του Γερμανού κατασκόπου που πουλούσε πληροφορίες σε ξένη χώρα. Πώς μπορεί κάτι τέτοιο να είναι σκάνδαλο στη χώρα της οποίας ο καγκελάριος, με το που έφυγε από την καγκελαρία, προσελήφθη σε ρωσική πετρελαϊκή επιχείρηση;