Ο «δειλός» λαός και όχι η κακή αντιπολίτευση και η ακόμα χειρότερη προεκλογική εκστρατεία φταίει, κατά την Άντζυ Σαμίου, για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. 

Η γνωστή τραγουδίστρια και δεδηλωμένη φαν του Αλέξη Τσίπρα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και επιχείρησε να εξηγήσει τα αίτια της ήττας. Φυσικά δεν βρήκε να πει κάτι αρνητικό για το κόμμα που ψήφισε. «Είναι εντελώς αψυχολόγητο, τουλάχιστον το δικό μου το μυαλό δεν μπορεί να το εξηγήσει. Δεν ξέρω, μπορεί να έχω μικρό μυαλό, μπορεί να έχω ρομαντικό μυαλό. Πάντως, ένας λαός που υποφέρει τόσο και αποφασίζει να ψηφίσει αυτόν που τον έχει φθάσει σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Για εμένα ήταν δειλία, δειλία να ρισκάρει από τη στιγμή που του έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κανάλια, και από αυτά που έχουν ακούσει από τους δημοσιογράφους που του κάνουν το άσπρο μαύρο. Και το 40% δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό κι αν ήταν τραγικό λάθος». 

Ιδιαίτερα απρεπής ήταν και η αναφορά της σε ΑμΕΑ που πήγαν να ψηφίσουν συνοδευόμενα από τους συγγενείς τους. «Εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είδα μανάδες να φέρνουν ΑμεΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Εννοώ ότι μπήκαν σε αυτόν τον κόπο για να έχουν ψηφοδέλτια, χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να πάρουν κάθε ψήφο» είπε η Άντζυ Σαμίου.