Είναι γεγονός: σήμερα ψηφίζουμε! Και δεν μπορεί παρά να αποτελεί… είδηση αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές στα τελευταία δύο χρόνια είχε… προκηρύξει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είδηση είναι και το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπραξε το αυτονόητο ολοκληρώνοντας τη θητεία της κυβέρνησής του.

Με αυτά τα δεδομένα η Κυριακή των εκλογών έχει και μια παράλληλο: αυτήν στην οποία έχει τοποθετήσει την Αριστερά στον πολιτικό χάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα σε όλα και σε όλους, σε εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών… παραθώμεθα.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… αμήν: Από το παράλληλο σύστημα πληρωμών μέχρι το παράλληλο σύστημα εκλογικών αποτελεσμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι ένα και το αυτό, κινούνται σ’ ένα παράλληλο σύμπαν το οποίο καταρρέει υπό το βάρος της ελαφρότητάς τους.

Καλούν τους ψηφοφόρους στον παράλληλο κόσμο τους: τους Κασιδιάρηδες για να εξαγνίσουν την αντιδημοκρατική τους ψήφο και τα μεταλλαγμένα «παιδιά της Αλλαγής» (συνταξιούχους πλέον) να συμμετάσχουν στην «προοδευτική κυβέρνηση» που θα… φέρει την αλλαγή με παραλλαγή.

Συμπέρασμα: η παράλληλη πραγματικότητα απόψε τελειώνει και αρχίζει η αμφισβήτηση της στρατηγικής μιας σειράς επιλογών που έχουν την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Υπόθεση: θα χτίσει χαρακτήρα μετά την ήττα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον καταφέρει να επιβιώσει, ή θα συστήσει αντιπολίτευση ειδικού σκοπού;