Σ’ ένα από τα δημοφιλέστερα καρτούνς ακούγεται η φράση: Aν κάτι στραβώσει, την ευθύνη πρέπει να τη ρίξουμε σ’ αυτόν που δεν μιλάει αγγλικά: στις επικείμενες εκλογές σε όλους όσοι δεν μιλάνε ελληνικά.

Κάπως έτσι, ή μάλλον ακριβώς έτσι, σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οχι μόνο δεν αναγνωρίζουν και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την κυβερνητική θητεία 2015-2019, αλλά εγκαλούν την κυβέρνηση της ΝΔ για τις δικές τους ολέθριες επιλογές!

Ευθύνεται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί δεν καταλαβαίνουμε τα «ελληνικά» του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν την αύξηση στους φόρους, στις εισφορές, στον ΦΠΑ, στη μείωση των συντάξεων και όλα τα... καλά που μοίρασε απλόχερα ο Αλέξης Τσίπρας στη μεσαία τάξη. Αναρωτιέται κανείς, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, τι στράβωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκαλίζει μνήμες που αναδύουν δυσάρεστες οσμές.

Προφανώς γιατί εκτός... από Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται και Αντίγονος, κάνοντας ό,τι έκανε και ο βασιλιάς της Μακεδονίας: δεν το βάζει (νομίζει) στα πόδια, αλλά κυνηγάει το συμφέρον του που βρίσκεται προς τα πίσω. Ζητάει να ψηφίσουν... πρώτη φορά Αριστερά –γιατί οι προηγούμενες δύο δεν πιάνονται λόγω Μνημονίων– ώστε να αναβιώσει το... έπος της σκευωρίας Novartis μέσω Predator.

Μέχρι και τους «Κασιδιάρηδες» ψηφοφόρους στρατολογεί για να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, αλλά για έναν και μοναδικό σκοπό: να μη γυρίσουμε πίσω.