Τελικά οι «προσωπικές» απόψεις του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν χώρεσαν στον κατά τα άλλα… ευρύχωρο ΣΥΡΙΖΑ: προφανώς ο «νόμος Κατρούγκαλου» κρίθηκε παράνομος και ευσχήμως του ζητήθηκε να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το σύνθημα που θα συνοδεύει μέχρι την Κυριακή τον Αλέξη Τσίπρα είναι: ένας στο χώμα χιλιάδες (ψηφοφόροι του Κασιδιάρη) στον αγώνα.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν αποσυρθεί πριν από τον αποσυρθέντα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης που είχαν αποκαλύψει το «διπλό» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν πιο αποκαλυπτικός, μπήκε σε λεπτομέρειες του πραγματικού προγράμματος και έτσι βρέθηκε… εκτός προγράμματος. Με συνοπτικές διαδικασίες και μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Γιατί είναι αλήθεια ότι στο ΣΥΡΙΖΑ τρόμαξαν κυριολεκτικά με τις θυελλώδεις αντιδράσεις των επαγγελματικών φορέων που με τη σειρά τους είχαν τρομάξει στο ενδεχόμενο να γυρίσουμε στο 2015 και επί τη βάσει των νέων δεδομένων να γίνουν οι αναγκαίες… διορθωτικές κινήσεις στο «νόμο Κατρούγκαλου».

Κατόπιν όλων αυτών βρέθηκε η λύση: δήθεν τον απέσυραν από τα ψηφοδέλτια αλλά θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ μια και δεν προβλέπεται διαγραφή με… μπλάνκο. Από εκεί και πέρα και εφόσον εκλεγεί θα το ξανασκεφθεί και θα αποφασίσει εάν θα κρατήσει την έδρα και τις «προσωπικές» του απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα, θα τον ψηφίσουν ώστε να τον τιμήσουν για τη συνεπή στάση του καθώς και τη γενναιότητά του να τα βάλει με τους… «προνομιούχους» της μεσαίας τάξης. Κι αυτός θα κάνει την ανάγκη φιλότιμο και μπορεί και να μείνει.

Διατηρώντας τις «προσωπικές» του απόψεις, όπως διατηρήθηκε και η προσωπική διαφορά στις συντάξεις με τον δικό του νόμο. Μέχρι τότε, είτε μείνει είτε φύγει, θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ: εκτός κι αν προηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, οπότε η δική του απόσυρση θα ξεχαστεί.