Μια ακόμη διάσταση, εξίσου όμως σοβαρή με το γεγονός πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο για νέα φοροαφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματιών, δίνει ο Γιώργος Φλωρίδης αναφορικά με την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα έναντι του πρώην υπουργού του και στενού συνεργάτη του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη, με την αποκάλυψή του ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε επί κυβερνήσεων Τσίπρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατεδάφισε και το αφήγημα περί… πρώτης ευκαιρίας. Το αφήγημα δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πρέπει να τον ψηφίσουν για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του το γεγονός πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θα επανέφερε το μέτρο του 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες δείχνει ότι ήταν κυβερνητική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο μέτρο που επέβαλαν οι δανειστές.

Κάτι που, αξίζει να σημειωθεί, έχει επιβεβαιωθεί και για σειρά άλλων μέτρων. Μέτρων που αφαίμαξαν κυρίως τη μεσαία τάξη και έπληξαν και τα ευάλωτα νοικοκυριά αφού ουδείς απαίτησε από την τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταγράψει υπερπλεόνασμα. Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τις απαιτήσεις της Τρόικα δείχνοντας μια εμμονή με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη

«Μέσα στη θλιβερή προεκλογική εκστρατεία του Τσίπρα, τη χειρότερη ίσως σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης από κόμμα και αρχηγό, έγινε προσπάθεια να προβληθεί ότι ζητούν λαϊκή εντολή να κυβερνήσουν πρώτη φορά με το δικό τους πρόγραμμα, αφού στην προηγούμενη διακυβέρνησή τους ήταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν το πρόγραμμα των δανειστών!

Ε, ακόμα και αυτό το αφήγημα το διέλυσε ο Κατρούγκαλος, ο οποίος υπερασπίστηκε το ασφαλιστικό της κυβέρνησης Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στην πραγματικότητα ότι αυτό ήταν δική τους επιλογή και ότι αν γινόταν ξανά κυβέρνηση, θα το επανέφεραν!

Γι’ αυτό και η λυσσώδης αντίδραση Τσίπρα απέναντί του».