Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δίνει επιδόματα και υποστήριζαν πως αυτά θα καταργηθούν. Τώρα το επιβεβαιώνει ο εκ των μελών της εκλογικής επιτροπής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Φαραντούρης που χαρακτήρισε τα επιδόματα στην ενέργεια για τα τιμολόγια του ρεύματος "λάθος προτεραιότητα".

Ευρισκόμενος σε τηλεοπτικό πάνελ με τον Κωστή Χατζηδάκη ο Νίκος Φαραντούρης εμφανίσθηκε να δηλώνει ότι τα επιδόματα στην ακρίβεια όταν γίνονται προμετωπίδα ως άσκηση πολιτικής είναι λάθος προτεραιότητα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι με αυτά που λέει ο Νίκος Φαραντούρης μετατρέπεται σε Κατρούγκαλο Νούμερο 2, θυμίζοντας τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό ο οποίος αποκάλυψε προεκλογικά το σχέδιο της Κουμουνδούρου για νέα φοροαφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματικών.

Σε ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει:

«"Κατρούγκαλος Noύμερο 2" μάς προέκυψε χθες! Ο κ. Φαραντούρης. Χαρακτήρισε τα επιδόματα στην ενέργεια για τα τιμολόγια του ρεύματος "λάθος προτεραιότητα".

Δηλαδή μας είπε, με άλλα λόγια, ότι κακώς τα δώσαμε. Και ότι δηλαδή θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε απροστάτευτους τους ευάλωτους συμπολίτες μας πχ στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Νέα Ιωνία, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης!».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα «pass» και μάλιστα προεκλογικά είχε επιχειρήσει να κάνει λογοπαίγνιο λέγοντας ότι ο λαός θα του πει πως ήρθε η ώρα «σπίτι σου να… πας».

Το θέμα πάντως είναι πιο σοβαρό αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να εκτιμά πως ένα μέρος από το πρόγραμμά του θα καλυφθεί και από την κατάργηση των επιδομάτων στήριξης της κοινωνίας.