Στα… κάγκελα έχουν ανέβει οι συριζαίοι από την εικόνα που εμφανίζει το κόμμα τους και τις δηλώσεις των προσώπων που ανέλαβαν να τους εκπροσωπήσουν την προεκλογική περίοδο προκειμένου, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, να υπάρξει σοβαρότητα. Αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες κάνουν την αναφορά Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες να δείχνει… light

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής που άρχισαν να βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης στο πλαίσιο της απόφασης Τσίπρα να μπει… φίμωτρο στην πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κοντεύουν από τις πρώτες ημέρες να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Όσα λένε επικαλούμενοι την ανάγκη να συζητηθούν τα προγράμματα των κομμάτων εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα κρυφό σχέδιο.

Η αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου στην επιβολή χαρατσιού στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων ήρθε να προστεθεί στις δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη για τα επιδόματα στην ενέργεια αλλά και στα όσα υποστήριξε ο Γρηγόρης Θεοδωράκης για τον κατώτατο μισθό που, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον επίσημο, θα φτάσει τα 880 ευρώ τις πρώτες 50 ημέρες της διακυβέρνησής του.

Παράλληλα, είναι τα ίδια στελέχη που υποστηρίζουν πως οι πολίτες δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο Νίκος Φαραντούρης εμφανίσθηκε να δηλώνει πως για την ψήφο των πολιτών και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει η πανδημία. Και αυτό διότι οι πολίτες είναι φοβισμένοι και αισθάνονται… ασφάλεια όταν βλέπουν κάποιον με… κοστούμι.

Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας για την ασφαλιστική ικανότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που χαρακτήρισε ανώριμους τους πολίτες διότι στήριξαν τους ανώριμους πολιτικούς που δεν δέχθηκαν τη μεγάλη ιδέα του περί απλής αναλογικής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση θυμίζει καζάνι που βράζει. Και τα στελέχη του αναρωτιούνται για ποιον ακριβώς λόγο διατάχθηκε το σιωπητήριο αφού αυτοί που τελικά βγαίνουν λένε τα ίδια και χειρότερα με αυτούς που κόπηκαν. Η δε γραμμή μόνο κοινή δεν μοιάζει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα θέματα που δεν συνδέονται με την άκρατη φορολόγηση που δείχνει να έχει σχεδιάσει η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Αυτό που τονίζουν δε είναι πως και στα υπόλοιπα θέματα η στρατηγική δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Αντιδεξιές κορόνες, αναφορές σε καθεστώτα και λαϊκισμός, συνδυάζονται με υποτίμηση των ψηφοφόρων και μια ακραία καταστροφολογική λογική. Αυτά δηλαδή που καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις 21 Μαΐου.

Λευκή… απεργία

Η… αγανάκτηση που αρχίζει να επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αντιληπτή στην Κουμουνδούρου και δεν είναι λίγοι αυτοί που αρχίζουν να φοβούνται το ενδεχόμενο μέσα στην προεκλογική περίοδο να υπάρξουν φαινόμενα λευκής… απεργίας. Να υπάρχουν δηλαδή στελέχη που θα αποφύγουν να εμπλακούν ενεργά και απλά να προχωρούν σε διεκπεραίωση της υποχρέωσής τους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε σε κλειστή σύσκεψη στην οποία τονίστηκε ο κίνδυνος που υπάρχει ειδικά μετά τα περί σοβαρότητας και ικανότητας των στελεχών που είδαν το φως της δημοσιότητας.