Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που θέσπισε η Νέα Δημοκρατία για την ασφαλιστική ικανότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και υπερψήφισε, καταγγέλλει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύοντας ότι η υποκρισία του δεν έχει όριο.

Εύλογα ο πρώην υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι η «νέα ομάδα» του κόμματος αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη καθώς ο Διονύσης Τεμπονέρας, ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του, «επιτέθηκε σε ευνοϊκή διάταξη για την ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Έτσι, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του εισοδήματός τους, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί τώρα να παραστήσει τον προστάτη τους. Στην προσπάθειά του αυτή, παρουσιάζει ακόμη και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ασφαλιστική ικανότητά τους -που και ο ίδιος ψήφισε-  σαν δήθεν εχθρικές. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με έκτακτη ρύθμιση που ψήφισε το 2022 και εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά φέτος έχει δώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες αφενός παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι τις 31 Μαΐου και αφετέρου δυνατότητα ασφαλιστικής ικανότητας για όλο το χρόνο με ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως οφειλών.

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, μπαίνοντας με φόρα στον νέο του ρόλο, συνεχίζει να καταβαραθρώνει περαιτέρω την αξιοπιστία του κόμματός του. Ξεχνά ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα  εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο
Ε.Σ.Υ., στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Καλείται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει ποια είναι η θέση του και αν, τελικά, η ρύθμιση του άρθρου 76 του νόμου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες.