Έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης προανήγγειλε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανδίου, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, δείχνοντας την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να καταστρέψει όσα με συνέπεια έχουν δρομολογηθεί στο πεδίο της οικονομίας.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η Πόπη Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε ότι «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων».

«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων», παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Κληθείσα, στη συνέχεια, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει «υπερκέρδη», αρχικά είπε ότι αυτά «ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες», ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε: «Μόνο αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».

Διαβάστε περισσότερα για