Δεν έχουν καταλάβει τίποτα στην Κουμουνδούρου και επιβεβαιώνεται από την πρώτη προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Νίκαια όπου για μια ακόμη φορά δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαίου ήταν αρνητικό για την κοινωνία, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως η ψήφος των πολιτών είναι απειλή για τη Δημοκρατία. Μάλιστα κάλεσε όσους καταλαβαίνουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δώσει ταξικό πρόσημο στην ομιλία. Μια ομιλία που επικεντρώθηκε στα συνθήματα και στο περιεχόμενο των ομιλιών πριν τις εκλογές της 21ης Μαίου. Έφτασε στο σημείο να αποδώσει ευθύνες για το πρόσφατο δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άλλαξε ούτε λέξη σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν τις πρόσφατες εκλογές. Ούτε και πρακτική. Πέρασε απλά από την τυμβωρυχία των Τεμπών και της πανδημίας σε αυτή του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή ενός εργάτη.

«Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα» το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, μιλώντας σε μια περιοχή όπου η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη.

«Στις εκλογές που έρχονται κρίνονται οι ζωές μας» σημείωσε και κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι χρησιμοποιεί το φόβο για να κερδίσει στις εκλογές εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στο… πρόγραμμά του.

Και επανέλαβε τα περί καθαρών χεριών και εντιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας, παράλληλα, σημαία του τα fake news. Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για εκτροπή με αφορμή την αναφορά του Αδώνιδος Γεωργιάδη για τους 180 βουλευτές και το τερμάτισε μιλώντας για Συνταγματική Αναθεώρηση προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει η Νέα Δημοκρατία… το νερό.

«Τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η Δημοκρατία δεν αναπνέει με τις απειλές» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, βγάζοντας τον… μπαμπούλα της δεξιάς από το ντουλάπι της Κουμουνδούρου.

Αυτό που ανέδειξε όμως είναι ο φόβος του για το ενδεχόμενο μετακίνησης ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για κέντρα εξουσίας που θέλουν να επιστρέψει ένας «ελεγχόμενος δικομματισμός».