Αφού διαβεβαίωσε ότι «δεν εγκατέλειψε τη μάχη», αν και το σκέφτηκε μετά την εκλογική συντριβή, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες από την Κοκκινιά «σε μια νέα πορεία εμπιστοσύνης» για την εφαρμογή της «μοναδικής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη Δεξιά», ξέρετε αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να υπόσχεται τα πάντα για να ανέλθει το κόμμα στην εξουσία. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να το πιστέψει και ο ίδιος απηύθυνε στους συγκεντρωμένους μήνυμα.... ανάτασης, λέγοντας ότι, κι όμως, «γυρίζει».

Συγκεκριμένα κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ενώσουν δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, «για να το γυρίσουν»,  δηλώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει η μεγάλη λαϊκή δύναμη της αντίστασης».  

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να μην μαθαίνει από τα λάθη του, νομίζοντας ότι είναι ακόμα ο «λαοπλάνος» του 2012 και του 2014, που παρέσυρε την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες, φορτώνοντάς την, ανάμεσα σε άλλα, με ένα αχρείαστο μνημόνιο. Πώς άλλωστε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι επανέρχεται στην προεκλογική του φρασεολογία με το σύνθημα «κι όμως, γυρίζει» που είχε χρησιμοποιήσει το 2019, μετά τη συντριβή του στις ευρωεκλογές. Όταν ο κόσμος άρχισε να «ψιλιάζεται», μέχρι να καταλάβει για το καλά, την... αξιοπιστία και σοβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι...  θα γύριζε  το αποτέλεσμα για να διαψευσθεί με ηχηρό τρόπο από το αποτέλεσμα της κάλπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε τότε στις Ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία κατά 10 μονάδες περίπου και όταν... δεν γύρισε, έχασε και τις εθνικές εκλογές με διαφορά 8,5 μονάδες περίπου.

Κι όμως, δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα, ευτυχώς για τον τόπο, δεν γυρίζει... Αλλά και εκείνος μυαλό δεν βάζει, επαναλαμβάνοντας τα λάθη του...