Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να καλύψει τους δικούς του «Κατρούγκαλους», που μαρτυρούν μέτρα των κομμάτων τους στο απίθανο ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας. Φαίνεται πως ο στόχος για κατάκτηση της ηγεμονίας στον χώρο της κεντροαριστεράς, με όχημα από αμφότερους τον αγώνα ενάντια στη δήθεν «ηγεμονία Μητσοτάκη», εξελίσσεται σε διακαή πόθο που δεν επιτρέπει στους «μαρτυριάρηδες» να συγκρατηθούν.

Την αποκάλυψη του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Παραστρατίδη, σήμερα, για αύξηση των άμεσων φόρων, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς, επιχείρησε να μαψέζει το κόμμα του, το οποίο, σε σχετική ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα διατείνεται ότι στόχος είναι η προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ και γενικά η προστασία των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να μαζεύονται πολλοί «Κατρούγκαλοι», γεγονός που δικαιολογεί απολύτως το αποτέλεσμα της κάλπης των προηγούμενων εκλογών, με τους πολίτες να επιλέγουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, αυτό της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στην υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία και την αοριστία και σύγχιση του ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Υπενθυμίζεται ότι τη δόξα του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος λίγο πριν τις πρώτες εκλογές αποκάλυψε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, χθες η Ελένη Χρονοπούλου και ο Παναγιώτης Δουδωνής έκαναν λόγο για μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Σήμερα... παραστράτησε ο Στέφανος Παραστρατίδης, λέγοντας ότι οι άμεσοι φόροι, όπως του ΕΝΦΙΑ και της γονικής κληρονομιάς, πρέπει να αυξηθούν.

Αρνείται η Τρικούπη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση.

Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.

Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους  όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά».