Πληθαίνουν οι «μαρτυριάρηδες» στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα με τα οποία θα επιβάλλει δήθεν φορολογική δικαιοσύνη προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων, όπως υποσχέθηκε χθες από τη Χίο ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτσι, μετά τις δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή για μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, εάν ποτέ καλούνταν το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, σήμερα ήταν η σειρά του Στέφανου Παραστατίδη να ομολογήσει τις σκέψεις για ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου γονικής κληρονομιάς και γενικά των άμεσων φόρων. 

Η... φιλολαϊκή μέριμνα του ΠΑΣΟΚ, όπως την αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής του, συμπληρώνει την τριάδα των χθεσινών αποκαλύψεων για αύξηση του φόρου στα μερίσματα των μετοχών, έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές. 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN, προανήγγειλε την ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ. Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι». «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα», είπε.

Δεν έμεινε εκεί, λέγοντας ότι «οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι».