Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα του στη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής στο Αιγάλεω, σημειώνοντας ότι «το μήνυμα ελήφθη» και ότι «το κόμμα αλλάζει εν κινήσει» προκειμένου να δώσει τη δεύτερη εκλογική μάχη υπό άλλους όρους.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Υπάρχουν δύο παλιά ανέκδοτα στους κόλπους της δημοσιογραφικής «πιάτσας» που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Το πρώτο ήταν ένα ατύχημα που είχε ως εξαιρετικός ποδηλάτης που ήταν, όταν αποφάσισε να αλλάξει εν κινήσει την αλυσίδα του ποδήλατου και το δεύτερο όταν, ως λάτρης του κανό, τον είχε πάρει το ρεύμα και τον έβγαλε στην... Πάρο.

Τα αναφέρουμε γιατί την ίδια περίπου τακτική έχει υιοθετήσει και ο Αλέξης Τσίπρας... Εν κινήσει προς τις εκλογές προσπαθεί να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα μετά τη συντριβή στις εκλογές και να ενισχύσει τα ποσοστά του στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Το δεύτερο είναι ότι «κωπηλατεί» χωρίς άγνοια κινδύνου για την υστεροφημία του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα του στη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής στο Αιγάλεω –προπύργιο της Ρένας Δούρου, η οποία όμως δεν συμμετέχει στην επιτροπή–, λέγοντας πως «το μήνυμα ελήφθη» και πως «το κόμμα αλλάζει εν κινήσει» προκειμένου να δώσει τη μάχη υπό άλλους όρους.

Το πρόγραμμα, η προβολή και εξειδίκευσή του θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας, με την Εκλογική Επιτροπή να αναλαμβάνει τη διοργάνωση σειράς θεματικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να εξηγήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής Διονύσης Τεμπονέρας άρχισε να κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις με τα σχόλια περί «άψητου» κομματικά δίνουν και παίρνουν. Και όλα αυτά την ώρα που τα μεγέθη τύπου Χρήστου Σπίρτζη και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχουν –μεταξύ άλλων– πολιτικά υπαρξιακά προβλήματα, για το αν το κόμμα τους υπολογίζει και τους θέλει, αφού δεν συμμετέχουν σε καμία επιτροπή.

Οι «καμικάζι» της νέας ήττας

Τα πρόσωπα που επελέγησαν στην πορεία για τη νέα ήττα δεν είναι τυχαία, καθώς έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη συγγραφή του προγράμματος, όπως ο Δημήτρης Λυρίτσης, ο δικηγόρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικός σε θέματα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας, ο Χάρης Μαμουλάκης, που γνωρίζει καλά τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, η Αθηνά Λινού στον κρίσιμο τομέα της Υγείας –που πήγε να περάσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και άφησε εκτός τον Κώστα Ζαχαριάδη–, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Αμυνας, η Εφη Αχτσιόγλου για την οικονομία, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Γιώργος Χουλιαράκης, που καταγράφηκαν ως επιτυχημένοι υπουργοί, και μαζί τους η Διάνα Βουτυράκου και η Μακρίνα-Βιόλα Κώστη για το ψηφιακό κράτος.