Την προειδοποίηση που είχε απευθύνει στον Α. Τσίπρα πριν από δυο χρόνια υπενθύμισε ο Στέλιος Κούλογλου για να ενισχύσει το επιχείρημα του πως τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν «αρέσει στον ελληνικό λαό».

Αυτό ακριβώς ήταν και το προ διετίας μήνυμα του με ένα άρθρο που έφερε τον τίτλο: «Πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε;».

Ο Σ. Κούλογλου, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο TRT Θεσσαλίας, απέφυγε να δώσει στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το τι είχε εισηγηθεί ο ίδιος στον Α. Τσίπρα να κάνει, σημειώνοντας πως θα τα γράψει στα απομνημονεύματα του.

Ερωτηθείς για το εάν ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί εάν ηττηθεί εκ νέου στις εκλογές ο Σ. Κούλογλου με έξυπνο τρόπο έφερε προ των ευθυνών του τον αρχηγό του κόμματος, μνημονεύοντας μια δήλωση του πριν τις εκλογές πως όταν χάνεις με έξι μονάδες και πάνω υπάρχει ζήτημα. Προφανώς αποχώρησης.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σ. Κούλογλου διαφώνησε και με την ιδέα να επανέλθει η διαδικασία εκλογής με λίστα στις ευρωεκλογές, ρίχνοντας σπόντες για τις λανθασμένες επιλογές των αρχηγών.

Το μήνυμα του σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως δεν κάνει λάθος ο λαός με την διαδικασία του σταυρού, αλλά και οι αρχηγοί που φτιάχνουν τα ψηφοδέλτια. Λάθος έκανε δηλαδή ο λαός που ψήφισε τον Α. Γεωργούλη, αλλά και ο αρχηγός που τον τοποθέτησε στο ευρωψηφοδέλτιο…