Στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, δολοφονίες χαρακτήρων, απειλές για τη «δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς» και χυδαίες επιθέσεις κατά της οικογένειας Μητσοτάκη ήταν η στρατηγική του κόμματος, την οποία (με την ανοχή Τσίπρα) υλοποιούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα και φιλικά ΜΜΕ.

ΙΟΥΛΙΑ ΣΚΟΥΡΤΗ

«Εδώ και χρόνια και εγώ και ο πολιτικός μου χώρος έχω αναπτύξει τα αντισώματά μου απέναντι στον αυριανισμό και τον νεο-αυριανισμό. Αυτό να είναι ξεκάθαρο», είχε δηλώσει πριν από τρία χρόνια ο Πάνος Σκουρλέτης, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει όσους πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποια φιλοσυριζαϊκά ΜΜΕ είχαν επιβάλει στην Κουμουνδούρου ως ιδεολογία τον «νεο-αυριανισμό».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, πρόσωπα και γεγονότα διέψευσαν τις δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νεο-αυριανισμός έγινε η κανονικότητα του κόμματος που αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα αριστερό. Και αντάμα με τον «πολακισμό» έφτιαξαν ένα εκρηκτικό δίδυμο, με συνέπεια το κόμμα να διολισθαίνει εύκολα σε ακραίες λαϊκίστικες φενάκες.

Στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, δολοφονίες χαρακτήρων, απειλές για τη «δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς» και χυδαίες επιθέσεις κατά της οικογένειας του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν στην ημερήσια διάταξη της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία (με την ανοχή Τσίπρα) υλοποιούσαν (...ανιδιοτελώς και με πάθος) συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και φιλικά τους μέσα ενημέρωσης.

Σκευωρία Novartis Νο2

Σύμφωνα με μύθο της εποχής, στελέχη, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι που έχουν κάνει καριέρα στις πίστες της τοξικότητας και της χυδαιότητας φέρεται να ήταν αυτοί που έπεισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μ’ αυτή τη «στρατηγική» του νεο-αυριανισμού θα καταλάμβαναν, και με άνεση, παρακαλώ, ξανά τα ανάκτορα του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης, ήταν αυτοί, όπως φημολογείται στους διαδρόμους του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου, που «ενημέρωσαν» τον Τσίπρα για τις δήθεν «αποδείξεις» που διαθέτουν γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σημειώνεται ότι οι παρακολουθήσεις (βλ. νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ) στη συνέχεια έγιναν τοξική σημαία από μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της ημέρας αποδείχθηκε ότι όλα αυτές οι «αποδείξεις και τα στοιχεία» δεν ήταν παρά μια καλοδουλεμένη σκευωρία Novartis Νο2. Η ζημιά όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα είχε γίνει, κάτι που αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα. (Η ήττα του λαϊκισμού και του νεο-αυριανισμού ήταν εμφατική. Τώρα, το ποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες, αν και πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι δεν θα το καταλάβουν.)

Οι κότες και οι ύαινες

Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε ο Τσίπρας δεν μπόρεσε εγκαίρως να αντιληφθεί ότι αποκαλύψεις που του πάσαραν ήταν μούφα είτε θεώρησε ότι μ’ αυτό το fake αφήγημα θα «έριχνε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τελικά, στην περίπτωση του Αλ. Τσίπρα ισχύει, μάλλον, το λαϊκό δημώδες: Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα στο τέλος τον τρώνε οι κότες και δη οι νεο-αυριανικές «κότες», οι οποίες πιο πολύ μοιάζουν στις (πολιτικές) ύαινες παρά στα συμπαθή πουλερικά.