Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, σοβαρή στρατηγική δεν υπάρχει, σχεδόν κανένας δεν έχει κατανοήσει τα αίτια της συντριβής και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν για τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Σε βάθος χρόνου δουλεύουν και για το ΠΑΣΟΚ.

Στη σκιά της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες η Κεντρική Επιτροπή του για την αποτίμηση του αρνητικού αποτελέσματος των εκλογών και για τον εμφύλιο που έχει ξεκινήσει από την Κυριακή το βράδυ. Η συνεδρίαση άνοιξε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, την ίδια στιγμή που στο κόμμα επικρατεί μπάχαλο. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, σοβαρή στρατηγική δεν υπάρχει, σχεδόν κανένας δεν έχει κατανοήσει τα αίτια της συντριβής και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν για τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. Σε βάθος χρόνου δουλεύουν και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στη θέση του leader στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

ΑΥΤΗ τη φορά τα βέλη των περισσοτέρων συγκέντρωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μάλιστα έχει αποσυρθεί και από τα κομματικά όργανα. Ο ευρωβουλευτής προκάλεσε νέους τριγμούς στην Κουμουνδούρου, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα πρόσωπα διαδοχής του. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε δίπλα στον Τσίπρα στελέχη της νέας γενιάς που ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, όπως η Εφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος», είπε και έπεσαν όλοι να τον φάνε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία και μοναδική. Ο Τσίπρας δεν θέλει να φύγει γιατί, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν έχει εργαστεί, δεν έχει δουλέψει μέσα στην κοινωνία, το μόνο που έκανε όταν οι άλλοι φοιτητές διάβαζαν, ήταν να κάνει τον συγκεντρωσιάρχη του Συνασπισμού και να κολλάει αφίσες.

Κατά συνέπεια, δεν είμαι σίγουρος ότι ακόμα και στην περίπτωση που χάσει με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά την Κυριακή στις 25 Ιουνίου θα φύγει από μόνος του ανοίγοντας το δρόμο της διαδοχής. Πώς θα φύγει όταν δεν ξέρει τι άλλο να κάνει στη ζωή του;

ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ λοιπόν να δούμε τι θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο είναι όχι να πάει στο σπίτι του ο Τσίπρας, αλλά να χάσει με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά για να σταλεί μήνυμα σε όλο τον κόσμο πόσο αυστηρά τιμωρούν οι λαοί το ψέμα και τη δημαγωγία. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…