Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την εσωκομματική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε πλήρη αναταραχή και με συνεχείς συσκέψεις να αναζητά τρόπο αντίδρασης στο σχέδιο εκκαθάρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες «εκτελεί», όπως ήταν αναμενόμενο, τον Θοδωρή Δρίτσα στον Πειραιά κρατώντας την έδρα και θέτοντας εκτός μάχης ένα ιστορικό πρόσωπο της αριστεράς και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη κατά του πρώην υπουργού ήταν σε εξέλιξη τα τελευταία τρία περίπου χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα να διακινεί σενάρια περί απόστρατευσής του με τον ίδιο τον Θοδωρή Δρίτσα να τα διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο.

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφή Τσίπρα και της παρέας που τον καθοδηγεί τα τελευταία πολλά χρόνια είχε ως παράπλευρη απώλεια να μείνουν εκτός Βουλής ιστορικά στελέχη του κόμματος και επί της ουσίας να διασώζονται τρία: Τσακαλώτος, Βούτσης και Δρίτσας.

Ο μόνος που αναμένεται να φτάσει μέχρι την επόμενη Βουλή είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αυτό όχι αθώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να αποκλείσει από τις λίστες τον Νίκο Βούτση στο όνομα μιας κάποιας ανανέωσης.

Σε ότι αφορά τον άτυπο επικεφαλής των 53+ η εκλογική του δύναμη δεν δικαιολογεί κάποια παρέμβαση. Η παραμονή του όμως εκτιμάται ότι θα προκαλέσει άλλου είδους αντιδράσεις δίνοντας τη δυνατότητα στον Τσίπρα να τους χρεώσει εν τέλει την ήττα και να διασωθεί ο ίδιος.

Οι επόμενες μέρες αναμένονται έντονες για το κόμμα της Κουμουνδούρου που φλερτάρει πλέον με την τρίτη θέση.