Προς μεγάλη απογοήτευση του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο του «δικού» του, που φαίνεται ότι και στη δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου θα ψηφίσει ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη! Είναι «Πανελλήνιο» με μια διαφορά: Δεν είναι σοσιαλιστικό. Αλλά είναι «ενωμένο και δυνατό», φιλελεύθερο και κεντρώο, και σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής αύξησε τα «μέλη» του κατά 156 χιλιάδες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2019!

Για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Οπαδών Κυριάκου- ΠΑΣΟΚ- με χαρακτηριστικά γνήσιου λαϊκού κινήματος που αμφισβητεί ευθέως την προοδευτικότητα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του μάλιστα συγκαταλέγονται μεταξύ των δύο και πλέον εκατομμυρίων ψηφοφόρων που κατά τον Αλέξη Τσίπρα θα βάλουν σε «περιπέτειες» τη χώρα εφόσον ξανακάνουν λάθος να ψηφίσουν Μητσοτάκη! Προφανώς αυτή τη… δημοκρατική άποψη συμμερίζεται εν μέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, που κι αυτός δεν επιθυμεί την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Έχει πλάκα πάντως το γεγονός να θεωρείται η αυτοδυναμία, η οποία μάλιστα θα προκύψει από εκλογές, ότι θα βάλει σε περιπέτειες τη χώρα. Και έχει περισσότερη πλάκα να το λέει αυτό το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κυβέρνησε αυτοδύναμα με παντοδύναμο Ανδρέα, και αποτέλεσε τον προπομπό του λαϊκισμού τον οποίον ανήγαγε σε ιδεολογία ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Συνιστάται ψυχραιμία: η Ελλάδα δεν κινδύνευσε από τους «πρασινοφρουρούς» και τους «πολάκηδες», θα μπει σε περιπέτειες γιατί θα δοθεί ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία και σταθερότητα;