Δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους που ψηφίζουν… Λύσεις. Ελληνικές, χριστιανικές ή σε συνδυασμό ελληνοχριστιανικές. Οσο δογματικές και αναχρονιστικές είναι οι λύσεις που ψηφίζουν τα κόμματα των θρησκευομένων, το ίδιο δογματικές και σε μεγάλο βαθμό αναχρονιστικές είναι οι λύσεις που ψηφίζουν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως προοδευτικοί. Προφανώς δεν είναι ίδιοι ο Βελόπουλος και ο Νατσιός με τον Κουτσούμπα και τον Τσίπρα, ούτε βέβαια μπαίνουν στη ζυγαριά οι ιδέες της Αριστεράς με τις ιδέες που κομίζουν όσοι εργαλειοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα.

Συνεπώς εκ μέρους μας καμία διάθεση δαιμονοποίησης των ψηφοφόρων, ακόμη και όσων ψηφίζουν κόμματα που δαιμονοποιούν τον φιλελεύθερο τρόπο ζωής και τις ανοιχτές κοινωνίες. Ειδικά, όμως, για την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου και τη Νίκη του κ. Νατσιού, που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ, ισχύει αυτό που έχει πει ο Νίκος Δήμου για το κάπνισμα: «Ο καθένας στο σπίτι του ας καπνίζει και ας πιστεύει ό,τι θέλει. Αλλά ας κρατάει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για τον εαυτό του».

Προφανώς ο Θεός δεν έχει κάνει δηλώσεις στήριξης σ’ αυτά τα κόμματα, με εξαίρεση ίσως κάποιες επιστολές που κρατάει στα χέρια του ο κ. Βελόπουλος. Τουλάχιστον εμείς ας σοβαρευθούμε: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν ψηφίζουμε μεσάζοντες για να μας φέρουν σε επαφή με τον Θεό, ούτε με τον Θεό βοηθό: ψηφίζουμε ώστε να μην ξαναπούμε: Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε!