Κυκλοφορεί υπό μορφή σοβαρής πολιτικής ανάλυσης το εξής ανέκδοτο: Προσέξετε παραπλανημένοι ψηφοφόροι γιατί στην περίπτωση που επαναλάβετε το λάθος σας και ψηφίσετε με τα ίδια ποσοστά Μητσοτάκη, τότε θα ξυπνήσει ο ηγεμόνας που έχει μέσα του και θα είναι ανεξέλεγκτος!

Οι «Τοτοί» που υπογράφουν τα ανέκδοτα δεν κατάλαβαν ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες δεν ψήφισαν για να στείλουν μήνυμα, αλλά για να δώσουν ισχυρή εντολή στον Μητσοτάκη προκειμένου να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η αυτοδυναμία οφείλεται στην απλή αναλογική με την οποία είχε φροντίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Τσίπρας να ναρκοθετήσουν το πολιτικό σύστημα και τη δυνατότητα σταθερής κυβέρνησης.

Με το σύστημα που θα ψηφίσουμε στις 25 Ιουνίου θα είχαμε ήδη ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Αρα η κάλπη δεν έστειλε μήνυμα, αλλά έδωσε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Μητσοτάκη.

Διαφορετικά, δηλαδή εάν οι πολίτες επιθυμούσαν κυβερνήσεις συνεργασίας... «προοδευτικού» τύπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα θα κατηφόριζε με φόρα στο 20% και ούτε ο Ανδρουλάκης θα είχε στόχο «αναγέννησης» του ΠΑΣΟΚ το 12%.

Συνεπώς δεν «φοβούνται» οι πολίτες την αυτοδύναμη ΝΔ με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι «Τοτοί»: Τρομάζουν και μόνο στην ιδέα ότι ο Μητσοτάκης με λυμένα τα χέρια θα προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα και με την ψήφο τους ζήτησαν οι Ελληνες.