Η νίκη του Κυριάκου αλλάζει τη λογική των ηγετών όλου του πλανήτη, καθώς ο τρόπος που έχει κερδίσει κατά κράτος τη δημαγωγία αποτελεί το καλύτερο εγχειρίδιο για όσους θέλουν να γίνουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί.

Το ένα μετά το άλλο δημοσιεύονται τα διθυραμβικά ρεπορτάζ για την Ελλάδα με αφορμή το οικονομικό θαύμα που συντελείται στη χώρα μας και το οποίο πιστώνoνται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που σάρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Η ολική επικράτηση της ΝΔ έκανε αίσθηση σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Δεν υπήρξε μεγάλο ευρωπαϊκό ΜΜΕ που να μην ασχολήθηκε με το «φαινόμενο Μητσοτάκης» και να μην είχε ένα ρεπορτάζ για όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

ΜΑΖΙ με τα διθυραμβικά δημοσιεύματα ήρθε και η ψήφος εμπιστοσύνης σε μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας, που θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ασκώντας συνετή δημοσιονομική πολιτική, που έδωσαν μετά τη Moody’s και οι οίκοι αξιολόγησης DBRS, S&P και Scope.

Η S&P έδωσε σήμα για αναβάθμιση μέσα στους επόμενους 12 μήνες (κατά την πάγια τακτική των οίκων αξιολόγησης), αφού το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δίνει την προοπτική σταθερής κυβέρνησης που θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, η Standard & Poor’s έχει βαθμολογήσει ήδη την Ελλάδα ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και έχει προγραμματισμένη αξιολόγηση της οικονομίας στις 20 Οκτωβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κύκλος των εκλογών, θα έχουν γίνει οι προγραμματικές δηλώσεις και πλέον αναμένεται να έχουμε νέα κυβέρνηση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι όλος ο πλανήτης και ειδικά η Ευρώπη με τις ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να αποτελέσει το θαύμα από πλευράς οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιμένουν όλες οι αγορές από τη χώρα μας και γι’ αυτό πανηγυρίζουν περισσότερο από εμάς οι ξένοι οίκοι σε όλο τον πλανήτη.

Η ΝΙΚΗ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αλλάζει τις πολιτικές ισορροπίες και τον πολιτικό χάρτη μόνο στη χώρα μας. Αλλάζει τη λογική των ηγετών όλου του πλανήτη. Ο τρόπος που έχει κερδίσει κατά κράτος τη δημαγωγία και το λαϊκισμό αποτελεί το καλύτερο εγχειρίδιο για όσους θέλουν να γίνουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμόρφωσε μια ολόκληρη σχολή για τον τρόπο που επικράτησε απέναντι στο λαϊκισμό.