Έχοντας κάνει καθαρό ότι σε κάθε εκλογή «η κάλπη είναι άδεια και πως στις 25 Ιουνίου «πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα κατά της αλαζονείας. Η ανταπόκριση των πολιτών στον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε στις προηγούμενες εκλογές, κάνοντας έτσι σαφές ποιος θέλουν να κυβερνήσει τη χώρα, και ο καταποντισμός του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλουν, κατά τον πρωθυπουργό, τη σεμνότητα.

Άλλωστε διακηρυγμένος στόχος του ίδιου είναι η συνέχιση του έργου για το καλό του τόπου, επιδιώκοντας τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης, παράλληλα με τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και ταυτόχρονη αύξηση μισθών και μείωση της ανεργίας. Στόχος που απαιτεί σοβαρότητα και όχι αλαζονεία.

Στη συνέντευξή του χθες στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε περιθώρια για εφησυχασμό στο δρόμο προς τις νέες εκλογές, ούτε και για αλαζονικές συμπεριφορές που μπορεί να πυροδοτήσει το μέγεθος της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη κάλπη. «Όσο πιο μεγάλο είναι το εύρος της νίκης τόσο πιο σεμνός επιβάλλω ο ίδιος στον εαυτό μου, να είμαι. Έτσι έχω πορευτεί σε όλη μου την πολιτική διαδρομή, δεν θα αλλάξω τώρα», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε με έμφαση στο σημείο αυτό ότι «κάθε πολίτης που ψηφίζει τη ΝΔ υπογράφει ένα συμβόλαιο ευθύνης με εμένα».

Έκρουσε δε το καμπανάκι στα στελέχη του κόμματος πως δεν θα επιτρέψει, όπως δεν επιτρέπει και στον ευατό του, ενδεχόμενες αλαζονικές συμπεριφορές. «Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη να είμαι ακόμα πιο προσεκτικός σε θέματα που αφορούν την συμπεριφορά μου, να μην επιτρέψω στον εαυτό μου ούτε ψήγμα αλαζονείας ή αυταρέσκειας. Και το ίδιο προφανώς αφορά και όλα τα υπόλοιπα στελέχη», είπε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες, σημειώνοντας παράλληλα και τη θέση του κόμματός του για  ευρύτερες συναινέσεις, κάτι που «δεν σταματήσαμε και στη διάρκεια της τετραετίας», όπως είπε.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι ο ίδιος έχει αποδείξει ότι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία μπορεί να ανοίγεται σε στελεχιακό δυναμικό από άλλους χώρους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πολλοί από τους νέους βουλευτές ήταν στελέχη τα οποία ήρθαν στη Νέα Δημοκρατία, έγιναν Νέα Δημοκρατία επί δικών του ημερών. «Άρα αυτή η προσπάθεια τη συνεχούς διεύρυνσης δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην συνεχιστεί», τόνισε.