Συνυφασμένος με την τοξικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει, και στον δρόμο προς τις νέες κάλπες, να διαδίδει fake news, επιβεβαιώνοντας καθημερινά ότι δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης. Η κοινωνία αναδεικνύεται σαφώς ωριμότερή του, καθώς παραμένει συνεπής στην πορεία προς την απώλεια των όποιων ψηγμάτων σοβαρότητας υπήρχαν στο εσωτερικό του κόμματος, επιμένοντας να επιδεικνύει μια πολιτική συμπεριφορά που καταδικάστηκε βροντερά.

«Σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως συνολικά η κοινωνία σε ωριμότητα. Καταφέραμε να αλλάξουμε ουσιαστικά το υπόδειγμα της πολιτικής συμπεριφοράς. Κέρδισε ο πολιτικός διάλογος, διότι αν κάτι νικήθηκε σε αυτή την κάλπη ήταν η τοξικότητα, η χυδαιότητα», είπε χαρακτηρισιτκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, σε συνέντευξή του στον Alpha.

Στη λίστα των ψευδών ειδήσεων στις οποίες επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε χθες η «πληροφορία» ότι οι μισθοί «παγώνουν» την επόμενη διετία. Πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως η Έλενα Άκριτα και ο Παύλος Πολάκης, διέδιδαν την «είδηση» επικαλούμενοι αποσπασματικά δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας και έκθεση της Κομισιόν, αποκρύπτοντας σκοπίμως ότι το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά στην επαναφορά των «τριετιών» αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Κάτω, δηλαδή, από το ποσοστό που ορίζει ο νόμος του 2012 που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.

Σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών και συσκότισης της πραγματικότητας που δείχνει ότι την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ οι Ελληνες έγιναν φτωχότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την αδυναμία του να «χωνέψει» την απόρριψή του από την κοινωνία.

Έχοντας από τη μία την πολιτική διακυβέρνηση Μητσοτάκη που «χρέωνεται» πτώση της ανεργίας, διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, τη μεγαλύτερη πτώση δημοσίου χρέους στην Ε.Ε, και από την άλλη τον «Πινόκιο» ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς με πετραχήλια, όπως το πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ, το οποίο αν ποτέ εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε τη χώρα σε νέο μνημόνιο, οι πολίτες δεν δυσκολεύτηκαν στην επιλογή τους.

«Κέρδισε ο πολιτικός διάλογος. Νικήθηκε η τοξικότητα, η χυδαιότητα. Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος θυμού και οργής που άνοιξε από το 2010. Φάνηκε ότι η πραγματική κοινωνία είναι αλλού από τον τοξικό μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι ένα ολόκληρο υπόδειγμα πολιτικής, το οποίο στηρίχθηκε σε fake news, σε τοξικότητα, σε προσωπικές επιθέσεις, σε αυτή τη λογική ότι «οι αντίπαλοί μας είναι οι εχθροί μας» και ότι «πρέπει να τους εξαφανίσουμε, να τους εξουδετερώσουμε, να τους θάψουμε τρία μέτρα κάτω από τη γη», αυτό το υπόδειγμα ηττήθηκε. Θα είναι μία πολύ μεγάλη κατάκτηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν το αντιληφθεί. Μέχρι στιγμής, από αυτά που έχω ακούσει, δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2015 και 2019 ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 63 ευρώ (10,7%), από τα 587 στα 650 ευρώ. Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονταν με μισθό χαμηλότερο των 700 ευρώ το μήνα με αποτέλεσμα να διευρυνθεί περαιτέρω το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εισοδημάτων.

Αντιθέτως, την περίοδο 2019-2023, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη τετραετία, κατά 20%, από τα 650 στα 780 ευρώ, λόγω της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας, του ρεκόρ επενδύσεων, αλλά και της σημαντικής μείωσης φόρων στην εργασία και το κεφάλαιο. Επιπλέον, σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη», οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό κάτω των 700 ευρώ μειώθηκαν κατά περισσότερο από 250.000 ή κατά 35%, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες και ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

Σημειώνεται δε ότι, με βάση αυτή την καλύτερη πορεία της οικονομίας, των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για νέα αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού κατά 25% έως το 2027 και διπλάσια αύξηση του Α.Ε.Π. από την υπόλοιπη Ευρώπη σε ετήσια βάση.

-