Άρνηση της πραγματικότητας έχουν πάθει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα στον πανικό της εκλογικής συντριβής με 20 μονάδες ρίχνουν την ευθύνη στον κόσμο που δεν τους ψήφισε. Τη γραμμή άλλωστε έχει χαράξει ήδη ο Αλέξης Τσίπρας για τη μετάθεση ευθυνών στο εκλογικό σώμα.

Σκυτάλη στο αφήγημα της ήττας, πήρε αυτή τη φορά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος επιχειρώντας να ερμηνεύσει την βαριά ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 21ης Μαΐου καταλόγισε σε ένα μέρος του πληθυσμού «ομίχλη στα μυαλά» και «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο "είμαστε θυρωροί της νύχτας", ένα "σύνδρομο της Στοκχόλμης"» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο Kontra channel.

Και δεν έμεινε εκεί αφού σειρά στο μετεκλογικό «κράξιμο» είχαν και οι νέοι που κακώς κατά τη γνώμη του Συριζαίου βουλευτή επέλεξαν στην πλειονότητά τους, Νέα Δημοκρατία. Ο Νίκος Ξυδάκης θεωρεί τη νεολαία ούτε λίγο ούτε πολύ άβουλα όντα που μάλλον ψηφίζουν ότι τους πουν οι γονείς τους οι οποίοι δεν τους καθοδήγησαν σωστά για το τι έπρεπε να ρίξουν στην κάλπη.

Τo γαρ πολύ της θλίψεως...


Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για