Την.... ανασύνταξη θα ψάξει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Με την εκλογική συντριβή να έχει πυροδοτήσει την εσωκομματική γκρίνια, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει στην ομιλία του, στις 5 το απόγευμα, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel», σε μια αποτίμηση του αποτελέσματος -το οποίο έχει ήδη χαρακτηρίσει ως «οδυνηρό σοκ»- και να ζητήσει εκ νέου συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναμένεται ότι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι και εταιρείες θα ασχοληθούν με την στρατηγική και προεκλογική καμπάνια του κόμματος. Πάντως, ούτε κάτι τέτοιο φαίνεται να μπορεί να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στην τοξικότητα την οποία καταδίκασαν οι πολίτες, συνεχίζοντας τη διασπορά fake news είτε για το Σύνταγμα είτε για τους μισθούς.

Τα... μαχαίρια βγήκαν ήδη μέσα στη εβδομάδα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να προτείνει στο πλαίσιο της ανανέωσης, την πλαισίωση του Αλέξη Τσίπρα με νέα πρόσωπα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόταση που προκάλεσε την αντίδραση της Ρένας Δούρου, κάνοντας λόγο για «αηδιαστικές δηλώσεις». Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι κεφάλαιο και για την Αριστερά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Ανέλαβε την ευθύνη και συνεχίζει τη μάχη ως ηγέτης». Ενώ ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε πως δεν μπορεί να αποτελεί θέμα ταμπού το θέμα της ηγεσίας, αν και επισήμανε ότι αυτή «η συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Προφανώς θα πάμε στις εκλογές με τη σημερινή ηγεσία».