Ο Νίκος Κοτζιάς δεν… συνέπλευσε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Το «Πράττω» δεν βρέθηκε να συνεργάζεται και αυτήν τη φορά ενώ δεν μπήκαν στελέχη του στα ψηφοδέλτια. Δίνει όμως οδηγίες στην Κουμουνδούρου και προτείνει καλού-κακού και ένα «άνοιγμα των ψηφοδελτίων» για τις επόμενες εκλογές.

Ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει: «Ο τόπος έχει ανάγκη όλους που παλεύουν για μια άλλη κοινωνία. Χρειάζεται ενωτικό κλίμα μέσα στη διαφορετικότητα, σαφείς προτάσεις, σχέδιο με όραμα, πρωτοβουλίες, άνοιγμα ψηφοδελτίων εν όψει των εκλογών, υπευθυνότητα, πατριωτισμό, στήριξη του πολιτισμού του διαλόγου» και καταλήγει με την προτροπή: «Σοβαρευτείτε».

Και όλα αυτά τη στιγμή που ούτε ο ίδιος ούτε το «Πράττω» μετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενοι, πολύ δε περισσότερο δεν έχουν σχέση με τα οργανωτικά του κόμματος.

Εν τούτοις, το άνοιγμα των ψηφοδελτίων που προτείνει την ώρα που οι εκλογές γίνονται με λίστα (και ο αρχηγός ενός κόμματος έχει δικαίωμα να αλλάξει πρόσωπα ακόμη και αν έχουν εκλεγεί βουλευτές με την προηγούμενη κάλπη) προκαλεί ερωτήματα.

Σίγουρα πάντως αποτελεί ένδειξη πρότασης συνεργασίας στον δρόμο για τις δεύτερες κάλπες…

Δείτε την ανάρτηση: