«Είμαι εδώ, δεν κρύβομαι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο ίδιος κατέχει master σε αυτό ακριβώς το αντικείμενο: στο κρυφτό. Ουδέποτε ανέλαβε τις ευθύνες του, επιλέγοντας να κρυφτεί σε κότερα για την τραγωδία στο Μάτι αλλά και σε διάφορα πονήματα που εξέδιδαν συνεργάτες του για την εκλογική ήττα του το 2019 για την οποία κανείς δεν μίλησε ποτέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρύφτηκε σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει επιρρίπτοντας πάντα τις ευθύνες σε μια αόρατη ελίτ, η οποία ποτέ δεν τον ενόχλησε, στα μέσα ενημέρωσης και τους «πετσωμένους» δημοσιογράφους που αντιμετωπίστηκαν ως τέτοιοι προτού καν εμφανιστεί η δήθεν λίστα Πέτσα.

Κρύφτηκε πίσω από βαρβάρους, από έναν μπαμπούλα της Δεξιάς που διακρώς επαναφέρει ακόμη και σήμερα, μετά το σαρωτικό σε βάρος του μήνυμα από την πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρύφτηκε πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το 2015 όταν το δημοψήφισμά του έφερε ένα τρίτο μνημόνιο που κλήθηκαν να στηρίξουν τα δύο αυτά κόμματα για να μη βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ, αφού ο ίδιος είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Κρύφτηκε ακόμη και στη μεγάλη ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Τόσο το βράδυ που η Ελλάδα μετρούσε νεκρούς πίσω από μια δήθεν σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής όπου ρωτούσε πότε θα πετάξουν τα αεροσκάφη την επόμενη ημέρα ενώ η πυρκαγιά είχε ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της ώρες πριν.

Κρύφτηκε σε ένα κότερο λίγες ημέρες μετά την τραγωδία δοκιμάζοντας πούρα και τη ζωή των άλλων, όπως κρυβόταν και κρύβεται όλα αυτά τα χρόνια αφού είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός και εν συνεχεία πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν ανακοίνωνε και δεν ανακοινώνει πού βρίσκεται.

Κρύφτηκε πίσω από ένα δήθεν σκάνδαλο διασύροντας πολιτικούς αντιπάλους του, προκειμένου να ρίξει δηλητήριο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και να χαθούν από το προσκήνιο οι αδυναμίες του ως προς τη διακυβέρνηση.

Κρύφτηκε μετά την ήττα του 2019. Αρνήθηκε να προχωρήσει σε διερεύνηση των αιτιών της ήττας, να διαπιστώσει τα λάθη και τις αστοχίες ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις διορθωτικές ενέργειες. Να ζητήσει συγγνώμη για όλα όσα έγιναν για να μην τα επαναλάβει.

Κρύφτηκε επίσης πίσω από την τοξικότητα και την πόλωση. Επιχείρησε να δυναμιτίσει το κλίμα και την ίδια τη χώρα είτε με την πανδημία είτε με την ενεργειακή και εν συνεχεία με την πληθωριστική κρίση επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο του πεζοδρομίου με φωνές και κραυγές που κάλυπταν την απουσία προγραμματικών προτάσεων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Και σήμερα κρύβεται πίσω από μια δήθεν ανάληψη ευθύνης για την πανωλεθρία της προηγούμενης Κυριακής, που όμως μεταφέρεται στο σύνολο των πολιτών και κυρίως αυτών που επέλεξαν να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει απειλή την ψήφο, την ελεύθερη δηλαδή βούληση που αποτελεί το βασικό συστατικό της δημοκρατίας.