Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διαπιστώνει με οδυνηρό τρόπο πως μπορεί να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλλον δεν καθορίζει αυτός την πολιτική του κόμματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να «γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ακόμη και εάν λείπουν από τη Νέα Δημοκρατία 2 με 3 έδρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το θέμα είναι αν ρώτησε τις Μπατζελή και Αποστολάκη προτού κάνει αυτήν τη δήλωση. Γιατί οι δύο «πράσινες» κυρίες μάλλον έχουν διαφορετική άποψη. «Αν σας πει (σ.σ.: ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ελάτε να κυβερνήσουμε, θα του πείτε δεν ερχόμαστε ή να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ευαγγελάτος, με τη Μιλένα Αποστολάκη να απαντάει: «Θα του πούμε, βεβαίως πάμε να κυβερνήσουμε. Προγραμματικό πλαίσιο, τρία πράγματα αδιαπραγμάτευτα, τα υπόλοιπα διαπραγματεύσιμα και τρίτο πρόσωπο –πολιτικό– κοινής αποδοχής».

Πρώτη είχε αφήσει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο η Κατερίνα Μπατζελή, σχολιάζοντας ότι «δεν το έχουμε σκεφτεί αυτό το θέμα». Προφανώς δεν είχε ρωτήσει τον πρόεδρο ή δεν την ενδιαφέρει να ρωτήσει.