Μπορεί ο ένας να διεκδικεί τις ψήφους του άλλου στον δρόμο για τις εκλογές για να καθιερωθεί ως ο κυρίαρχος της… κεντροαριστεράς, εν τούτοις όσο περνούν οι ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δεύτερες κάλπες, επιβεβαιώνεται πως η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται σχεδόν πλήρως. Από τον… ανένδοτο κατά του πλούτου, που υποκρύπτει τα σχέδια για νέες φοροεπιδορμές, μέχρι τα fake news και την καταστροφολογία.

Όποιος άκουσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ θα νόμιζε ότι ακούει τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε:

  • να επιτεθεί στα Μέσα Ενημέρωσης (με φρασεολογία Τσίπρα στην κυριολεξία)
  • να αναπαράγει fake news
  • να αδυνατεί να πει συγκεκριμένα πράγματα για το πρόγραμμα του κόμματός του και να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πετώντας την μπάλα στην εξέδρα
  • να επιδίδεται σε μια άκρατη καταστροφολογία παρομοιάζοντας την κατάσταση στη χώρα με αυτήν προτού τη βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου στα μνημόνια
  • να υποστηρίζει πως η οικονομία είναι ένα βήμα πριν από την καταστροφή, την ώρα που η χώρα διεκδικεί την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να ταυτιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα είναι σαφής. Ουδείς γνωρίζει τους λόγους που επέλεξε να στρίψει το τιμόνι από τη «σοβαρή», όπως τη χαρακτήριζε αυτός, «αντιπολίτευση» στις λαϊκίστικες κορόνες που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε απώλεια 11 ποσοστιαίων μονάδων την 21η Μαΐου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει υψηλούς τόνους σε όλα τα πεδία της αντιπαράθεσης.

Όσο αποκαλύπτεται η άγνοια επί θεμάτων όπως αυτό της οικονομίας τόσο πιο εριστικοί και καταστροφολογικοί γίνονται.

Όσο αποκαλύπτεται η ανυπαρξία ενός συγκεκριμένου και κοστολογημένου προγράμματος που ν' αφορά την επόμενη ημέρα της χώρας τόσο πιο ακραίες λογικές εκφράζουν.

Όσο αποκαλύπτεται η προσπάθεια να μην καταστεί εφικτός ο σχηματισμός μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις κάλπες της 25ης Μαΐου τόσο πιο κοντά έρχονται.

Έχοντας αποτύχει να σχηματίσουν την κυβέρνηση ειδικού σκοπού που ήθελαν για να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου τείνουν πλέον να σχηματίσουν μια αντιπολίτευση ειδικού σκοπού με στόχο τη... σταθερότητα.