Την εκτίμηση ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αυτοπεριορίζονται σε ρόλο κομμάτων διαμαρτυρίας κατέθεσε ο Άκης Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία σταθερή κυβέρνηση που θα λύνει τα προβλήματα των πολιτών. Οι εκλογές γίνονται γι' αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε και όχι για να λύσει τα προβλήματα της η αντιπολίτευση ή η κεντροαριστερή πολυκατοικία.

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αυτοπεριορίζονται σε ρόλο κομμάτων διαμαρτυρίας και όχι κυβέρνησης, ενώ η χώρα έχει ανάγκη μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αυτό απασχολεί εμάς και όχι η εναλλαγή θέσεων στην αντιπολίτευση. Δεν μας ενδιαφέρει να παίξουμε τις μουσικές καρέκλες και ποιος είναι δεύτερος και ποιος τρίτος», ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν θεωρούμε τίποτα βέβαιο, δεν έχουμε πάρει καμία λευκή επιταγή, η κυβέρνηση χρειάζεται μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες για να κάνουμε όσα χρειάζεται να γίνουν την επόμενη τετραετία. Εμείς ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό, αλλά οι πολίτες είδαν και στήριξαν τα βήματα προόδου».

Ορατές οι πολιτικές μας στα λαϊκά στρώματα

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε ότι «η ΝΔ έχει αυξήσει την δύναμη της κατά 157.000 ψήφους ή 7% από το 2019, πείσαμε τους πολίτες κάτι κάναμε. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν στο 57% το 2019, ήταν στο 61% τον Μάιο. Αρχίζει και επιστρέφει η κανονικότητα. Οι πολιτικές μας είναι ορατές στα λαϊκά στρώματα και στους νέους και αυτό το είδαμε στις κάλπες. Η κρίσιμη κάλπης πλέον είναι η επόμενη κάλπη. Η χώρα χρειάζεται τα επόμενα 4 χρόνια μια ισχυρή κυβέρνηση, με αυτοδυναμία και έναν ικανό αριθμό βουλευτών. Μια χαλαρή ψήφος στα μικρότερα κόμματα μπορεί να επηρεάσει την αυτοδυναμία, αυτό πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες».

Ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην αποστροφή της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία ήταν παρούσα στο στούντιο του ΑΝΤ1, με απαξιωτικό τρόπο, για «κυβέρνηση της Δεξιάς», είπε: «Είναι προσβλητικό να μιλούν έτσι για τους πολίτες που ψήφισαν ένα πατριωτικό κόμμα που έχει λύσει πολλά προβλήματα και αντιμετωπίσει θέματα όπως το Μεταναστευτικό και η προστασία των συνόρων», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι «το να εγκλωβίζεσαι σε ταμπέλες δεν προσφέρει κάτι και νομίζω ότι είναι ένας λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την θέση που πήρε στις τελευταίες εκλογές. Η αντιπολίτευση μιλά με συνθήματα, είναι αντιδεξιά και αντιμητσοτακική, και το πλήρωσε αυτό».

Στρέφοντας τα βέλη του προς το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Σκέρτσος είπε προς τον Δημήτρη Μάντζο, που ήταν επίσης στο πλατό, ότι «το ΠΑΣΟΚ εισέπραξε κάποια λίγη από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έλαμψε το ΠΑΣΟΚ, επιβίωσε. Θέλετε να γίνεται ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ, υιοθετεί την μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τώρα λέει ότι πάμε σε λιτότητα. Δεν ισχύει κανένα από τα δύο».

«Το 54,2% των ελευθέρων επαγγελματιών ψήφισε ΝΔ όχι λόγω της δήλωσης Κατρούγκαλου, αλλά επειδή η ΝΔ μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και στήριξε τους μικρομεσαίους», απάντησε σε σχετικό ερώτημαο Άκης Σκέρτσος.