Μέρα γεμάτη συγκίνηση η χθεσινή για τον, έως πρότινος, υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

Καθώς ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Καλαφάτης, που εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αποχαιρέτησε το διοικητήριο και εγκαταστάσθηκε στο πολιτικό του γραφείο. 

Ο βουλευτής πέρασε από όλα τα γραφεία των υπηρεσιών του διοικητηρίου και χαιρέτισε έναν - έναν τους υπαλλήλους. Μάλιστα, όταν έφθασε στο ισόγειο, δεν μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του, αλλά περπάτησε ως την πύλη του κτιρίου και χαιρέτισε τους αστυνομικούς που, εκείνη την ώρα, ήταν σε υπηρεσία.

Σήμερα, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός πετάει για την Αθήνα όπου θα πάρει μέρος στην ορκωμοσία της νέας Βουλής. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει τη μάχη για τις εκλογές που θα γίνουν σε λιγότερο από έναν μήνα, καθώς, όπως ο ίδιος επισημαίνει σε ανοικτή του επιστολή προς όσους τον ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης «ο αγώνας θα κριθεί σε νέα κάλπη στις 25 Ιουνίου. Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Και η αυτοδυναμια θα είναι πιο δύσκολη αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Θα απαιτεί ακόμη περισσότερες ψήφους. Χρειάζεται επομένως να παραμείνουμε σε πλήρη κινητοποίηση. Χωρίς εφησυχασμό, έπαρση ή αλαζονεία. Χρειάζεται να είμαστε όλοι και όλες στο ίδιο παραβάν, με την ίδια απόφαση. Χρειάζεται στο διάστημα αυτό, να απευθυνθούμε σε κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη, κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη μας. Να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Οτι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ότι αλλιώτικα η χώρα θα συρθεί σε ακυβερνησία, σε περιπέτεια. Να εξηγήσουμε πως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η αυτοδυναμία δεν ειναι κομματικη σκοπιμοτητα. Είναι εθνική αναγκαιότητα».